Hoe creëer je een luxe douche in een kleine badkamer?


Luxe douche in een kleine badkamer
Fotograaf: Hans van Vrouwerf – PhotoSolutions.nl

Heerlijk douchen na een lange werkdag, ik kan daar echt zo van genieten. Dat zijn voor mij echte me-time momentjes. Lekkere douchegels gebruiken zoals die van treaclemoon of een heerlijke scrub die ik zelf heb gemaakt. Thuis hebben wij wel een kleine badkamer waar we geen bad in kwijt kunnen. We hebben een douche met een bak en een gordijn ervoor. Niet echt speciaal of bijzonder dus. Ik kan dan ook echt dromen over een mooie en luxe douche in onze badkamer. Maar hoe zal die eruit zien en hoe creëer je een luxe douche in een kleine badkamer? Vandaag vertel ik er alles over!

Als ik naar bovenstaande foto kijk, dan kan ik echt genieten! De foto’s in dit artikel zijn door mijn man gemaakt van een zeer luxe badkamer, echt super mooi! Zoiets zou ik ook wel willen hebben!

Echter is onze badkamer echt super klein, ik denk dat hij 2 meter lang is en 1 meter breed. De douchebak die we erin hebben is maar 80 cm breed, best klein dus. Het lijkt me echt heerlijk om een luxere douche te hebben in onze badkamer, zodat ik nog meer hier van kan genieten en dit zorgt voor meer ontspanning.

Natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om een luxe douche te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine.

Douchecabine
Een douchecabine heb je in vele soorten en maten. In ons kleine badkamer zou er ook eentje passen. Het lijkt mij echt perfect om een prachtige vierkante douchecabine met schuifdeuren te hebben. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een douchecabine te nemen met een draaideur. Maar als je echt beperkte ruimte hebt, dan is het verstandig om te kiezen voor een schuifdeur, deze neemt namelijk het minste ruimte in. Om er voor te zorgen dat het water niet overal terecht komt, is het verstandig om een mooie douchebak of dorpel erbij te doen. Wat ik ook echt super mooi vind is in de douchecabine een ingebouwde kraansysteem of stoomsysteem. En natuurlijk ook handige bakjes waar je de douchespulletjes in neer kan zetten.

Douchedeuren
Een ander optie voor de perfect luxe douche in een kleine badkamer is het gebruik maken van douchedeuren. Zoals wij hebben thuis zelf beperkte ruimte voor een douche. Tussen de muren van de badkamer zou ook precies een douchedeur passen om de douche af te scheiden. Zo maken we geen gebruik meer van een gordijn dat toch alleen maar aan je begint te plakken of open gaat en alles toch weer nat wordt. Een douchedeur zou helemaal perfect zijn voor een douche als je beperkte ruimte hebt tussen bepaalde muren in de badkamer. Natuurlijk is het dan ook weer verstandig om een douchebak of dorpel te nemen zodat het water netjes in de douche blijft en goed weg kan lopen naar het doucheputje.

Douchewand
Heb je iets meer ruimte in de badkamer, dan zou je ook ervoor kunnen kiezen om te gaan voor een douchewand. Dit is een wand met een deur erin, dus niet alleen maar een deur. Dit geeft toch net iets meer luxe gevoel dan een normale douchedeur vind ik. Ook hier kan je natuurlijk weer kiezen voor een douchebak of een douchedorpel.

Inloopdouche
De ultieme droom, een inloopdouche! Wow mocht ik ooit een wat grotere badkamer hebben, dan gaat mijn voorkeur zeker uit naar een inloopdouche. Dit lijkt me echt geweldig! Je hebt namelijk helemaal geen deur, maar je loopt er als ware gewoon in. En toch is het beschermd zodat het water niet de badkamer zelf in komt. De ultieme luxe gevoel dus, heerlijk! En als je de ruimte hebt, dan kan je natuurlijk voor kiezen om meerdere douchekoppen te hangen of juist een bankje neer te zetten.


Luxe douche in een kleine badkamer
Fotograaf: Hans van Vrouwerf – PhotoSolutions.nl

Luxe douche afmaken
Om de luxe douche helemaal af te maken, kan je natuurlijk ervoor kiezen om een heerlijke regendouche te nemen. Die zijn echt heerlijk en geeft echt luxe gevoel in jouw eigen douche. Wat ik ook altijd mooi vind, is stenen wanden in de douche. Dan lijkt het net een soort van spa in jouw eigen badkamer! Wow! In de muren zouden er ook vakjes kunnen gemaakt worden, zodat je daar jouw douchespulletjes in kwijt kan of een heerlijke geurkaars voor fijne ontspanning. Hier en daar mooie rustgevende plantjes en een prachtige wasbak zoals op de tweede foto geeft echt het totale luxe gevoel!

Er zijn dus vele verschillende mogelijkheden om een luxe douche te creëren, ook al heb je een kleine badkamer. Ik zou in ieder geval onze douche willen inruilen voor iets mooiers en luxer!

Hoe ziet voor jou de perfecte luxe douche uit?

Dit artikel is in samenwerking geschreven
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: