Nationale Glasdagen en allereerste koopzondag in Leerdam


Nationale Glasdagen en allereerste koopzondag in Leerdam
Foto gemaakt door Hans van Vrouwerf PhotoSolutions

Vanaf morgen is het dan zover! De Nationale Glasdagen zijn van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september in Leerdam. De Zuidwal aan de haven wordt omgetoverd tot een zeer gezellig glasboulevard. Daarnaast is het zondag voor het allereerst koopzondag in Leerdam!! Vandaag vertel ik jullie iets meer over dit top event en waarom je zeker moet komen dit weekend 🙂 .

Nationale Glasdagen Leerdam

Langs de Zuidwal kan je heerlijk wandelen, dit is een prachtig stukje Leerdam, ook één van mijn favoriete plekken in Leerdam. Bovenstaande foto is door mijn man gemaakt en wordt ook gebruikt voor de Nationale Glasdagen, hoe gaaf! Mijn man zal de komende dagen ook prachtige foto’s maken, maar ook filmpjes met de drone. Echt tof!

De Nationale Glasdagen wordt georganiseerd door Glaskunst handelaren uit binnen- en buitenland, galeries & ondernemers en verschillende organisaties in Leerdam. Tijdens dit event worden er veel verschillende glasstukken uit binnen- en buitenland getoond. Daarnaast zijn er ook zeer leuke activiteiten en heerlijk eten en drinken.

Langs de Zuidwal komen vele witte tenten te staan met meer dan veertig galerieën en glasverzamelaars. Zij zullen dan vele verschillende soorten glas collecties tonen. Maar ook in het Hofje van Mevrouw van Aerden worden exposities gehouden. Daarnaast worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de Nationale Glasdagen. Zo is er bijvoorbeeld een workshop waarmee deelnemers een eigen ontwerp maken en daarna van stukken gebroken of gesneden glas een object helemaal zelf maken. Dit doen ze dan met het versmelten van gekleurd glas. Super leuk! En de workshops zijn ook nog eens voor kinderen! Ook kan je tijdens de Nationale Glasdagen jouw eigen glas laten taxeren. En er wordt op vrijdag, zaterdag en zondag ook een glaswandeling voor jong en oud georganiseerd.

Je kan ook natuurlijk een bezoekje brengen aan het Glasmuseum of aan de Glasblazerij. Beide zijn echt de moeite waard om eens naar toe te gaan, super leuk!

Meer informatie over de Nationale Glasdagen kan je hier vinden: GlasdagenLeerdam.nl.

Allereerste Koopzondag in Leerdam

Dat het nog maar mag gebeuren in Leerdam! Tijdens de Nationale Glasdagen is het dan eindelijk zover, de allereerste koopzondag in Leerdam! In Leerdam mogen in totaal 8 koopzondagen gehouden worden, maar tot nu toe werd dit nooit gedaan. Dit event geeft een geweldige kans om voor het eerst op zondag open te zijn en daarom is deze dag daarvoor gereserveerd. Ongeveer 75% van de winkeliers doen hun winkels open van 12.00 tot 17.00 uur. Ik ben hier echt zeer blij mee! Eindelijk eens een koopzondag in Leerdam. En ik vind het echt top dat dit tijdens de Nationale Glasdagen gebeurt.

Het wordt de komende dagen echt super gezellig in Leerdam en ik heb er echt veel zin in. Zelf ben ik morgen heel even aanwezig, aangezien ik gewoon moet werken. Maar zaterdag en zondag ben ik zeker in de stad te vinden 🙂 !

Ben jij wel eens in Leerdam geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: