Boek Happy Life – geschreven door beautyblogger Mascha


Boek Happy Life - geschreven door beautyblogger Mascha

De lezers die mij volgen via Twitter of Instagram, konden zien dat ik eindelijk in het bezit ben van het boek Happy Life van beautyblogger Mascha. Het boek stond al erg lang op mijn wishlist en nu eindelijk kon ik hem gaan lezen 🙂 . Vandaag laat ik jullie zien wat het boek inhoudt en wat ik ervan vind.

Je zou misschien verwachten van een beautyblogger dat het boek alleen maar over beauty zal gaan, maar dat is niet zo. Het boek gaat wel een beetje over beauty, maar eigenlijk over vele verschillende onderwerpen, zoals liefde, familie, vriendschap, carrière, school, uit huis gaan, contact durven maken, feedback krijgen, nee durven zeggen, hoe je over komt, happy zijn en nog veel meer…

Ik vind het echt goed dat het niet alleen over beauty gaat, maar dat er vele onderwerpen besproken wordt.


Boek Happy Life - geschreven door beautyblogger Mascha

Elk onderwerp heeft zijn eigen hoofdstuk en daarnaast zijn deze hoofdstukken niet erg lang. Ze kunnen rond de 4 à 10 bladzijden zijn. Het leest ook echt super prettig. Je hoeft maar een bladzijde open te doen en je kan gelijk beginnen aan dat hoofdstuk. Elk hoofdstuk is op zichzelf, dus dat is wel fijn, je hoeft niet vanaf het begin te beginnen in het boek. Zodra je iets moet weten uit een ander hoofdstuk, dan wordt er hier gelijk naar verwezen.


Boek Happy Life - geschreven door beautyblogger Mascha

Ze schrijft over onderwerpen die mij erg aanspreken en die ik zelf ook erg belangrijk vind. Ze vertelt haar eigen persoonlijke ervaringen en geeft daarbij zeer handige tips die je direct kan uitvoeren. Dat vind ik erg leuk aan het boek, er zit interactie in!


Boek Happy Life - geschreven door beautyblogger Mascha

Ook zitten er mooie foto’s in het boek 😀 .


Boek Happy Life - geschreven door beautyblogger Mascha

Het leuke is ook dat ik herkenbare dingen lees. Dingen die zij heeft meegemaakt, heb ik zelf ook meegemaakt of maak ik op dit moment mee. Zo hebben we beide veel gecodeerd en ons zelf HTML geleerd, zodat we vroeger websites konden maken. Ze begon ook bij Geocities om hier een eigen website te bouwen. Ik moest wel even lachen, want ook dit heb ik gedaan. Super leuk!

Maar er gaat ook een heel stuk over spiritualiteit. Ik ben van mezelf erg nuchter, ik geloof niet in God of dat er iets meer moet zijn, ook niet in geesten of iets dergelijks. Natuurlijk bij het bezoeken van verlaten panden, merken we wel aparte sferen, het voelt niet goed aan. Maar ik denk meer aan energieën die daar nog rond hangen.

Al schrok ik wel even toen ik een stukje las in Masha haar boek. Ze geeft aan dat ze bepaalde boodschappen net iets eerder doorkrijgt dan dat ze worden uitgesproken… 😮 …haren overeind. Dat je al iets weet voordat het bekend is of dat iemand het antwoord zegt. Dit is precies wat ik ook vaak heb meegemaakt. Sommige mensen vinden dit eng, maar ik zelf ben het wel gewend. Vooral toen ik kind en tiener was, had ik dit erg vaak. Nu valt het wel op zich mee. Soms nog wel, maar ik hou me er niet echt mee bezig. Toch wel bijzonder om te lezen dat ik niet de enige ben die dit meemaakt.


Boek Happy Life - geschreven door beautyblogger Mascha

Ook vond ik het erg leuk om te lezen dat ze een apart hoofdstuk heeft gemaakt over visionboards maken. Ik zag deze al eens voorbij komen in haar filmpjes. Visionboards vind ik erg leuk en ik heb er zelf laatst ook eens eentje gemaakt. Deze kan je hier vinden: DIY visionboard maken en mijn visionboard.

Ze geeft zeer handige en belangrijke tips, zoals geniet van het moment, me-time, gebruik maken van to-do lijstjes en nog veel meer. Ik heb het boek al uit, maar ik zal hem nog zeker vaak erbij pakken om toch even terug te gaan lezen naar bepaalde ervaringen en tips.

Happy Life kan je kopen bij bijvoorbeeld Bol.com voor € 14,95.

Heb jij het boek Happy Life van Mascha al gelezen? En wat vind jij ervan?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: