Projecten in ons huis die we willen uitvoeren

Projecten in ons huis die we willen uitvoeren

Inmiddels wonen we alweer 12 jaar in ons huisje in Leerdam. Over een aantal jaar zouden we wel graag willen verhuizen. We hebben namelijk alleen een dakterras en we zouden graag een huis willen met een tuin. Maar voordat we gaan verhuizen, willen we ook een aantal projecten in ons huis doen, zoals een traprenovatie en een airco plaatsen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Traprenovatie

In ons huis hebben wij een open trap naar de eerste verdieping waar onze slaapkamers en douche zijn. Toen we hier kwamen wonen, hebben we de trap wit geschilderd (deze was voorheen geel) en later hebben we halve maantjes erop gedaan. Maar we zouden graag een traprenovatie willen laten uitvoeren. We zouden graag onze trap helemaal willen vernieuwen, zoals de trap opnieuw laten verven. Er zijn namelijk een aantal plekjes versleten op de trap. Ook willen wij de trap helemaal dicht maken. Onze zoon is vier jaar en dat vinden wij gewoon wat veiliger en mooier. Daarnaast willen we ook een leuning bij de trap, zodat je gemakkelijker naar boven en naar beneden kan gaan.

Het liefst wil ik dit ook aan specialisten overlaten en niet zelf doen. Bij een complete traprenovatie wil ik natuurlijk wel dat het echt goed gedaan wordt en het er ook mooi uitziet. Het is een stuk goedkoper en in korte tijd heb je ook nog eens een complete vernieuwde trap. Ik ben hier zo benieuwd naar!

Entree vernieuwen

Projecten in ons huis die we willen uitvoeren-2

Voor

Projecten in ons huis die we willen uitvoeren-2

Na

Onze entree is erg klein. Als je ons huis binnenkomt, sta je in een kleine entree en je komt dan gelijk de huiskamer in. We hadden voorheen altijd de schoenen op de grond liggen en Thomas zijn spullen hingen aan de grote kapstok. Een tijdje geleden ben ik hier al mee bezig geweest. Ik wilde het netjes hebben en overzichtelijk, zodat het geen rommeltje meer was. Ik heb toen een schoenenrekje gekocht en hierop staan al onze dagelijks schoenen en een plantje.

Ook hebben we een kleine kapstok voor Thomas gekocht, zodat hij hier zijn spullen aan kan hangen. Denk bijvoorbeeld aan zijn jas, tas, paraplu etc.

Sinds een tijdje hebben we ook een nieuw slot op ons voordeur, onze oude slot was niet meer goed en kon bijna niet meer op slot. Dat is natuurlijk absoluut niet veilig en besloten we om een nieuw slot erop te doen.

Wat we nog wel willen doen, is een spiegeltje hier hangen, zodat je jezelf even snel kan bekijken voordat je de deur uitgaat. Ook willen we nog tochtstrippen voor bij de deur, aangezien ons huis best oud is (eind jaren 1920) en de deur niet meer goed past. Er komt dus tocht langs de deur. In de toekomst zouden we ook sowieso nog graag een nieuwe deur willen hebben. Maar eerst willen we tochtstrippen voor bij de deur, zodat we in de winter het niet te koud krijgen bij de deur.

Airco plaatsen

Projecten in ons huis die we willen uitvoeren-4
Boven onze trap hebben wij een soort luchtontvochtiger, maar die is erg oud en werkt ook niet zo goed meer. We willen dan ook een airco hebben in ons huis, want het kan hier enorm warm worden als het buiten rond de 25-30 graden is. Vooral op de slaapkamers is het enorm warm in de zomer, het kan echt wel rond de 33 graden worden. We zitten nog te twijfelen aan de mobiele airco of een normale airco die we dan in plaats van de luchtontvochtiger plaatsen. Maar dit zullen we waarschijnlijk dan doen voordat we de trap hebben laten renoveren, aangezien het nu al enorm warm is in huis en het moet nog echt warm worden buiten. Via Consumentenbond.nl kan je sowieso het één en ander vinden over airco’s. Als ik het goed bekijk, dan zouden we zo’n split-airco kunnen gaan nemen en deze dus plaatsen op de plek van de luchtontvochtiger. Heb jij een goede tip qua airco? Laat het in de reacties weten!

Muren en plafonds sauzen

Projecten in ons huis die we willen uitvoeren-5

Toen we hier kwamen wonen, hebben we onze muren en plafonds wit gemaakt. Helaas hebben we in het verleden ook een aantal lekkages gehad, waardoor we een aantal vlekken en strepen op de muren en plafonds hebben. Ook hebben we een aantal scheurtjes in de muren. We willen graag alles in één keer helemaal gaan behandelen. Een vriend van mijn man komt dan ook binnenkort langs om alles te bekijken en dan gaan we een plan maken om alles te laten sauzen en weer mooi te laten maken.

Sparen voor deze projecten

Zoals jullie wellicht weten, hebben wij een aantal spaarpotjes waar we geld voor willen sparen. Één daarvan is huisprojecten, we willen dan ook de komende tijd goed gaan sparen voor deze huisprojecten en om het geld in zo’n potje te stoppen, weet je ook precies hoeveel geld je kan besteden voor een bepaald project. Aan het einde van de maand ga ik namelijk altijd de financiën weer op een rij zetten en kijken hoeveel we weer kunnen sparen die maand voor bepaalde spaarpotjes. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van onze huisprojecten, zodat jullie ook het proces en de resultaten kunnen bekijken. Voor ons zijn de traprenovatie, airco en de muren het belangrijkst. Ik ben in ieder geval al blij met onze entree, deze moet natuurlijk nog wel wat verbeterd worden, maar dit is al een stuk verbeterd dan hoe het eruit zag.

Heb jij ook een aantal projecten in huis waar je de komende tijd mee bezig wil houden?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: