Vacuüm verpakken voor een langere houdbaarheid met de Foodsaver

Vacuüm verpakken voor een langere houdbaarheid met de Foodsaver

Vorige maand schreef ik een artikel over onze voorraadkast en een artikel over een maand eten aan drinken in voorraadkast en vriezer. Ik liet toen ook zien dat we bepaalde producten hebben gevacummeerd. In dit artikel vertel ik iets meer over Vacuüm verpakken voor langere houdbaarheid met de Foodsaver vacummeermachine. Daarnaast heb ik ook een handige Houdbaarheid Vacuüm verpakken lijst voor jullie.

Filmpje

Vacuüm verpakken voor een langere houdbaarheid met de Foodsaver

Met de Foodsaver kan je bepaalde producten heel gemakkelijk vacummeren. Als je producten vacummeert, dan blijven ze langer houdbaar. Als je bijvoorbeeld bloem vacummeert, dan blijft deze 1-2 jaar houdbaar in plaats van 6 maanden. Super toch?!

Je kan voor de Foodsaver bepaalde zakken of rollen kopen die je dan gebruikt om te vacummeren. Ook heb je bepaalde bussen hiervoor.

Ik vacummeer vooral bloem, volkoren tarwemeel, zelfrijzend bakmeel, brood, bolletjes en vlees. Als je bloem etc. wil vacummeren, dan is het verstandig om deze eerst in een ziplockzakje in de vriezer te stoppen, zodat eventuele beestjes en eitjes kapot gaan. Daarna kan je deze laten ontdooien en daarna vacummeren.

Vacuüm verpakken voor een langere houdbaarheid met de Foodsaver

Je hebt dus verschillende soorten zakken en rollen, qua formaat en type. Je kan dus per product kijken wat je precies nodig hebt.

Je kan met de Foodsaver een zak alleen sealen, maar je kan ook vacummeren en sealen. Dat ga ik hierboven doen.

Vacuüm verpakken voor een langere houdbaarheid met de Foodsaver

Je ziet dat de zak nu gevacummeerd is en dat hij ook bezig is met sealen. Dit kan eventjes duren.

Ook met kip en andere soorten vlees kan je de Foodsaver gebruiken om het te vacummeren. Super handig!

En tijdens het maken van het filmpje heb ik verschillende producten gevaccummeerd. Dit in minder dan 20 minuten (met uitleg etc. erbij). Super handig toch! De kip blijft nu ongeveer 1 jaar goed houdbaar en meel etc. ongeveer 1 a 2 jaar houdbaar. Echt top!

Ik vind de Foodsaver enorm handig en ik gebruik hem dan ook echt regelmatig. Het kost ongeveer 150-200 euro, ligt er natuurlijk aan waar je het koopt en of je er ook zakken bij krijgt of niet.

Heb jij wel eens producten gevacummeerd? Welke machine gebruik jij hiervoor? Heb jij nog tips voor het vacummeren van producten?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: