Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen?

Op mijn blog heb ik vaker geschreven over projecten die we willen uitvoeren in ons huis. Maar ook dat we in de toekomst willen verhuizen. We hebben de afgelopen weken verschillende mensen over de vloer gehad die gekeken hebben naar bepaalde mogelijkheden om te kunnen verbouwen en hebben ook offertes hiervoor uitgebracht. Ook hebben wij contact gehad met een adviseur met de vraag wat we zou kunnen krijgen om ons huis te kunnen verbouwen en hoeveel hypotheek we maximaal kunnen krijgen als we toch willen verhuizen. Dus waar gaan we dit jaar mee bezig houden? Verbouwen of toch verhuizen? In dit artikel vertel ik daar meer over.

Verbouwen of verhuizen

Als je een huisje hebt en je wilt toch het een en ander laten veranderen zodat het naar jouw eigen wensen zijn, dan kan je ervoor kiezen om jouw huis te gaan verbouwen. Maar je kan er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar jouw droomhuisje. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je moet kiezen tussen beide opties.

Eigen inbreng of bouwdepot?

Heb je eigen geld dat je kan gebruiken voor een verbouwing, dan kan je dit meenemen in jouw budget. Heb je dit niet, dan kan je een bouwdepot aanvragen. Vraag een adviseur hoe hoog jouw bouwdepot kan zijn als je wilt verbouwen.

Hypotheek oversluiten om meer geld te kunnen krijgen

Je kan ook jouw hypotheek oversluiten om meer geld te kunnen krijgen om te kunnen verbouwen. Let wel op dat je hier vaak een boete voor moet betalen over de resterende rentevaste periode. Hoe langer je rentevaste periode nog loopt, hoe hoger de boeterente zal zijn.

Offertes aanvragen

Vraag aan verschillende bedrijven bepaalde offertes voor de verbouwingen die je wilt uitvoeren. Zo kan je de prijs en het werk zelf per bedrijf vergelijken.

Maximale hypotheek als je wilt verhuizen

Vraag ook gelijk aan jouw adviseur wat je maximaal kunt krijgen aan hypotheek als verhuizen toch een optie blijkt te zijn. Vraag dus ook wat je maximaal kunt bieden op een huis rekening houdend met de kosten koper.

Toch een droomhuis gevonden? Zorg voor een goede verhuisbedrijf

Heb je toch gekozen om te gaan verhuizen. Dan is het ook zeer belangrijk om te kijken hoe je gaat verhuizen. Ga je zelf alles verplaatsen naar jouw nieuwe huis of wil je toch liever een verhuisbedrijf in handen nemen. De verhuisbedrijven zijn zeer professioneel en weten exact wat ze doen als ze jouw kostbare items gaan verhuizen. Vergelijk ook eerst alle verhuisbedrijven als je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf. Je kan kijken wat je precies nodig hebt. Heb je veel meubels die overgeplaatst moeten worden, dan kan je iemand inhuren die een vrachtwagen heeft en de meubels mee kan nemen. Ga je naar een appartement of woon je zelf in een appartement, dan heb je wellicht iemand nodig die gespecialiseerd is in verhuisliften. In heel Nederland zitten zeer goede verhuisbedrijven. Zo heb je bijvoorbeeld verhuisbedrijven in Zuid-Holland en in Utrecht zitten ook verschillende goede verhuisbedrijven die jou helpen met een zorgeloze verhuizing!

Wat gaan wij doen? Verbouwen of toch verhuizen?

Zoals je wellicht al op mijn blog had gelezen, hadden we een aantal projecten die we dit jaar willen uitvoeren in ons huis.

Zonnepanelen

Een aantal weken geleden hadden we een webinar over zonnepanelen. Dit zag er zeer interessant uit en toen hebben we iemand langs laten komen om te kijken naar ons dak. We hebben namelijk een schuin dak op het zuiden. In totaal zouden we 6 zonnepanelen kunnen krijgen en dan zouden we binnen 4 jaar de kosten er weer uit hebben. We hebben een heel fijn gesprek gehad en alles op papier. Als we het nu gaan aanvragen, dan beginnen ze echter wel pas in juni/juli als het niet later zal zijn. De wachttijden zijn dus best lang bij dit bedrijf.

Dak isoleren, trappengat verplaatsen en vlizotrap plaatsen

Ons dak is helaas niet geïsoleerd, we wilden dan ook ons dak laten isoleren. Ook hebben wij geen vaste trap naar onze zolder, dus we wilden een vlizotrap laten plaatsen. Maar dan zou ook onze trappengat naar de zolder verplaatst moeten worden.

Airco’s plaatsen en cv ketel naar zolder

We wilden ook graag dit jaar airco’s laten plaatsen, zodat het in de zomer gewoon lekker koel is in huis. Dit wilden we in combinatie met de zonnepanelen doen, zodat we ook gewoon goedkoper uit zouden zijn dan als we het via het netwerk zouden laten draaien. Ook wilden we graag de cv ketel die nu op onze slaapkamer hangt in een kast, naar zolder verplaatsen. Zodat we op onze slaapkamer weer meer ruimte hebben.

Deze drie dingen waren de grootste verbouwingen die we wilden uitvoeren. We hebben dus van alle personen die langs kwamen een offerte aangevraagd.

Verbouwen of toch verhuizen

Ondertussen hadden we ook een adviseur om hulp gevraagd. We hebben namelijk een zeer grote overwaarde op ons huis, maar we hebben ook een bepaald soort hypotheek. Als we nu wilden verbouwen, dan konden we een bepaald bedrag krijgen. Maar met dat bedrag gingen we niet redden met de dingen die we wilden doen. Er was nog een optie, je kan namelijk je hypotheek laten openbreken en omzetten, maar dan moesten we wel een boete betalen en er zaten hier ook haken en ogen aan. Dat was voor ons dus echt geen optie.

We vroegen toen aan de adviseur wat we maximaal konden krijgen aan hypotheek als we zouden gaan verhuizen. Mijn man had de adviseur aan de telefoon en hij gaf het bedrag door. Op dat moment zat ik gelijk op Funda haha.

We gaan dus VERHUIZEN haha! We zijn volop bezig met het zoeken naar een droomhuisje. Inmiddels hebben we al een bezichtiging gehad, maar de wow factor bleef helaas weg toen we er waren. Elke dag zijn we op Funda aan het kijken of er weer iets nieuws online staat. Hier in de regio staat momenteel niet veel online of de prijs is gewoon te hoog, maar we blijven gewoon zoeken. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte als we een huisje hebben gevonden!

Ben jij ook van plan om te gaan verhuizen of wil je iets gaan verbouwen in huis? Laat een reactie achter in de comments


Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: