Week van de teek


Week van de teek
Bron foto: Wikipedia

Het is deze week de week van de teek. Deze week wordt jaarlijkse georganiseerd door een groep landelijke samenwerkende organisaties. In Nederland komt de teek erg veelvoor. Als je nu beroepsmatig in het groen komt, of gewoon geniet van de natuur, het is zeer verstandig om aandacht te besteden aan teken en tekenbeten en aan de mogelijke gevolgen van de ziekte van Lyme.

Zelf ben ik een echte natuurliefhebber. Ik kom ontzettend graag in de natuur. Als is het maar om te wandelen, te vissen of te gaan fotograferen in de natuur of van verlaten panden. Ik ben best vaak in de natuur te vinden. Ik vind het dan ook echt belangrijk om mezelf te controleren op tekenbeten. En ja, ik heb ze helaas ook wel eens gehad en ook nog op de meest vervelende plekken. Doordat ik goed check nadat we op pad zijn gegaan, ben ik er altijd rap bij als ik een tekenbeet heb. Pfoee, echt geen pretje hoor!

Ik ben zeer bewust van teken en tekenbeten en wat de gevolgen kunnen zijn, maar helaas zijn er nog genoeg mensen die dit niet zijn en daarom is de Week van de Teek ontstaan.

Hoe kan je je het beste beschermen, wat zijn de risico’s en wat moet je precies doen als je toch een tekenbeet hebt?

De website WeekvandeTeek.nl geeft uitgebreid antwoord op deze vragen. Zij geven ook tips en richtlijnen voor werknemers, werkgevers en natuurliefhebbers.
Blogger Lisanne van Lisanneleeft.nl heeft helaas chronische Lyme en gaat deze hele week vloggen. Ook in de media wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de week van de teek.

Ik vind het echt zeer goed dat de week van de teek bestaat en dat er steeds meer mensen bewust worden van de teek, tekenbeten en de vreselijke ziekte Lyme.

Ben jij ook bewust van teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: