Macrogol en Electrolyten Teva bij verstoppingen (door PDS), wat is hier mijn ervaring mee


Mijn ervaring met Macrogol en electrolyten Teva

Zoals jullie misschien wel weten, is bij mij behoorlijk wat jaren geleden PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) vastgesteld. Ik heb wel eens last van verstoppingen en een moeilijke stoelgang door PDS. Hiervoor heb ik op recept van de huisarts sachets poeder Macrogel en Electrolyten Teva gekregen. Deze kan ik innemen mocht ik problemen hebben met mijn stoelgang. Macrogol en electrolyten (macrogol en elektrolyten) is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij chronische verstoppingen.
In dit artikel vertel ik mijn ervaring met Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank.


Mijn ervaring met Macrogol en electrolyten Teva

Natuurlijk is het zeer belangrijk om vezelrijk te eten en goed te drinken. En dat doe ik ook zeker, maar door PDS heb ik wel een last van harde ontlasting of verstoppingen. Het is soms wel eens zo dat ik drie of vier dagen niet naar de wc kan. Dan hoopt het allemaal op en hierdoor krijg ik verstoppingen. Tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap en de eerste paar weken na mijn bevalling had ik hier ook weer enorm last van. Ik heb ook een aantal klysma’s moeten gebruiken om hier direct van af te komen, het was toen echt extreem (hier komt ook nog een artikel over). Maar om mijn stoelgang goed op gang te krijgen en te houden, heb ik op recept de Macrogol en Electrolyten Teva gekregen.


Mijn ervaring met Macrogol en electrolyten Teva

Macrogol en Electrolyten Teva is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij chronische verstoppingen. Het helpt om een comfortabele darmbeweging te krijgen als je al een tijd last heeft van een verstopping.
Er zitten in totaal 30 sachets in 1 doos. Mocht ik echt last hebben, dan neem ik 2 keer per dag 1 sachet in. Maar vaak heb ik al genoeg aan 1 sachet als het minder goed gaat met mijn stoelgang. Hierboven zie je wat er allemaal in zit.


Mijn ervaring met Macrogol en electrolyten Teva

Hierboven zie je hoe de poeder eruit ziet. Het is de bedoeling dat je 1 sachet in 125ml water doet, goed roert en dit dan opdrinkt.


Mijn ervaring met Macrogol en electrolyten Teva

Zelf gebruik ik daar altijd een glaasje waar ook precies 125ml water in kan. Het heeft best een aparte structuur, zoals je hierboven kunt zien. Het heeft een citroensmaak, maar ik vind het totaal niet lekker. Ik drink het dan ook snel achter elkaar op en neem daarna nog een glas drinken erachter aan.

Mijn ervaring

Het duurt wel even voordat de werking in gaat (dag of twee dagen na eerste keer innemen), maar het helpt zeker wel. Ik merk dat mijn ontlasting minder hard is en de stoelgang veel makkelijker gaat. Zodra ik merk dat de stoelgang minder goed gaat, neem ik zo’n sachet in, of twee en als het echt slecht gaat maximaal 4 op een dag.

Het kan ook zijn dat je door het innemen diarree krijgt. Dat heb ik ook wel eens gehad toen ik meer dan 2 sachets per dag nam en dan moet je echt stoppen met het innemen van de sachets. Als het weer normaal is, dan kan je weer beginnen maar dan met een lagere dosis. Maar zodra mijn stoelgang weer helemaal goed is, dan stop ik weer, omdat ik niet altijd dit wil innemen. Maar zodra ik merk dat het weer minder goed gaat, dan neem ik weer een sachet in. Zodra ik weer elke dag deze sachets inneem, kan ik dagelijks normaal naar de wc.

Ik ben echt zeer blij met de Macrogol en Electrolyten Teva sachets. Omdat ik vaak last heb van mijn stoelgang, is dit de perfecte oplossing voor mij. Macrogol en Electrolyten Teva heb ik gekregen op recept van de huisarts en kan ik ook onbeperkt blijven aanvragen omdat ik PDS heb. Ik heb ook wel eens andere soorten sachets gehad, maar die hielpen niet bij mij, deze gelukkig wel.

Ik wilde graag mijn ervaring met deze poeders delen met jullie, omdat ik weet dat er veel mensen last van PDS hebben. Natuurlijk ben ik geen huisarts en ik weet ook niet of het voor iedereen helpt, maar ik wilde wel mijn oplossing voor verstoppingen en moeilijke stoelgang delen met jullie. Vraag voor meer informatie en mogelijkheden aan jouw huisarts.

Mijn ervaring met Macrogol en Electrolyten Teva bij verstoppingen (door PDS)

Heb jij ook wel eens last van verstoppingen door PDS of door iets anders? Neem jij daar ook iets voor in? Wat zijn jouw macrogol en elektrolyten ervaringen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

7 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: