Zwangerschapsupdate – 16 weken


Zwangerschapsupdate - 16 weken

Wow, ik ben vandaag alweer 16 weken en 1 dag zwanger. De tijd vliegt echt voorbij, ik zit alweer bijna op de helft. Ik wil de komende tijd dan ook ongeveer om de vier a vijf weken een zwangerschapsupdate plaatsen. En vandaag vertel ik jullie hoe de zwangerschap tot nu toe verloopt πŸ™‚ .

Controle
Afgelopen week hadden we weer een controle, dit hebben we zo ongeveer om de vier weken. Dit keer gingen ze het hartje beluisteren, mijn bloeddruk meten en mijn gewicht meten. Ook hadden ze nog een aantal vragen. De verloskundige voelde eerst hoe de baarmoeder was, ze drukte best goed door, dat was toch wel een apart gevoel haha. Maar het zag er zeer goed uit. Daarna ging ze het hartje beluisteren. Echter kon ze het hartje eerst niet horen met het apparaatje, omdat het ook een lastig termijn is en de baby goed verstopt zat. De verloskundige heeft toen toch maar even een echo gemaakt, en voila! Daar zat meneer/mevrouw dan haha, goed verstopt. Het hartje klopte ook zeer goed, echt super mooi blijft het toch om dat te horen. Ik vroeg of ze al kon zien wat het is, alleen onze baby zat met zijn of haar billetjes onze kant op, dus verkeerd haha. Nou ja dan maar wachten tot de 20 weken echo πŸ˜‰ . Mijn bloeddruk was ook goed en mijn gewicht zag er ook goed uit, ik ben nu in totaal 2 kilo aangekomen πŸ™‚ . Zoals je op de foto hierboven kan zien groeit het echt goed door haha. Ik maak elke week een foto, zodat ik het goed kan bijhouden, echt leuk om te zien. De verloskundige zei dat de baby ook goed groeit en dat alles goed eruit ziet en goed verloopt. Kijk, dat is nog eens mooi om te horen! De volgende controle is een weekje voor onze 20 weken echo. Ik ben zeer benieuwd πŸ™‚ !

Zwangerschapskwaaltjes
Ow wat ben ik blij dat de misselijkheid bijna over is. Heel af en toe ben ik nog misselijk als ik bijvoorbeeld ‘s ochtends of ‘s avonds niet op tijd eet. Maar verder heb ik er geen last meer van, echt perfect! Daar ben ik zeer blij om πŸ™‚ . De vermoeidheid is ook wat minder geworden. Met vlagen heb ik echt last van de vermoeidheid, maar het is niet meer zoals voorheen. Echt super! Ik heb nu echter wel al last van mijn onderrug gekregen, phoe. Ik zit de hele dag achter een bureau op mijn werk, dit is best killend voor mijn rug. ‘s Avonds smeert mijn man dan ook altijd een iceroller op mijn rug, dit is echt heerlijk en helpt enorm! Verder heb ik geen kwaaltjes πŸ™‚ .

Babykamer
Mijn man en ik zijn een aantal weken geleden begonnen met de babykamer. Hier hadden we eerst onze kantoor, vorig jaar hebben we die al naar beneden gehaald. Maar er stonden nog kasten en werd een beetje als opslag gebruikt. We hebben alles leeggehaald, veel dingen naar de stort gebracht, naar de zolder en er worden nog een aantal dingen naar onze opslagbox gebracht. De kamer is vrijwel helemaal leeg. Als onze buren weer terug zijn van vakantie, dan kunnen we beginnen met de vloer. Deze moet er namelijk helemaal uit gehaald worden. Ons huis is van eind jaren 20 en loopt hier en daar wat scheef af, dus ook de babykamer. De vloer moet eruit gehaald worden en dan gaan ze het helemaal gelijk maken. Daarna een nieuwe vloer erin, de muren moeten dan nog gedaan worden en dan….kunnen we echt beginnen met het inrichten van de babykamer πŸ™‚ . Nog veel te doen dus haha.

Babyspulletjes shoppen
Afgelopen weekend zijn mijn vriendinnetje en ik (met haar zoontje πŸ™‚ ) naar de Baby en Tiener Megastore geweest in Sliedrecht. Hier heb ik wat inspiratie opgedaan voor de babykamer en alvast wat babyspulletjes gekocht, zoals een kruik, flessen, borsteltje en kammetje, badthermometer en meer. Ook heb ik me aangemeld voor de gratis Babygeboortedoos, die kon ik daar ook gelijk meenemen. Echt super leuk πŸ™‚ ! Er moet nog veel gehaald worden, maar dat gaat zeker goedkomen πŸ™‚ . Binnenkort gaan mijn vriendinnetje en ik naar Van Asten babysuperstore, hier ben ik ook echt benieuwd naar.

Genieten!
Verder gaat het enorm goed met mijn man en mijzelf, wij genieten enorm van de zwangerschap! Elke dag legt mijn man ook vaak zijn handen op mijn buik, zooo lief <3, hier kan ik echt van genieten! We praten ook veel tegen onze baby hihi. Ik hoop dat ik snel onze baby kan voelen en dat mijn man ook onze baby kan voelen, ik ben zo benieuwd hoe dat voelt hihi πŸ™‚ . Lijkt me echt een geweldige ervaring! Dit was de zwangerschapsupdate van 16 weken. De volgende uitgebreide zwangerschapsupdate zal hoogstwaarschijnlijk na onze 20 weken echo zijn πŸ™‚ . Ik ben echt benieuwd! Weten jullie misschien nog leuke (grote) babywinkels?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

4 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: