Blog Gadget en fotografie tag


Blog Gadget en fotografie tag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een tag had gedaan en ik vond het wel weer eens tijd voor een leuke tag. De blog gadget en fotografie tag heb ik vaker voorbij zien komen, maar volgens mij voor het eerst bij DoorMariska.nl. Vandaag heb ik hem ook ingevuld 🙂 !

Welke camera gebruik je?
Ik heb een Nikon D5100, deze heb ik een aantal jaar geleden gekregen van mijn verloofde toen we net een tijdje begonnen waren met het fotograferen van verlaten gebouwen. Ik maakte eerst foto’s met mijn telefoon, maar wilde toch meer. Toen kreeg ik deze camera met een aantal kitlensjes 🙂 . Ik gebruik hem voor al mijn fotografie, dus ook voor het bloggen.

Welke Lenzen gebruik je voor productfotografie?
Ik gebruik het meest mijn 35mm lens, wat een heerlijke lens is dag zeg! Maar ook de 10-20 als ik bijvoorbeeld meerdere producten tegelijk op de foto wil zetten.

Heb je meer accessoires voor je camera die je gebruikt?
Jazeker! Ik heb nog een statief, afstandbediening en cameratas, maar ik gebruik ook vaak spullen van mijn verloofde zoals flitsers, een grijskaart, reflectieschermen en softboxen.Wat is je favoriete plek om de foto’s te maken?
Mijn eigen bureau is ons kantoortje. Die is mooi wit en daar kan ik dan mooie productfoto’s op maken.

Bewerk je je foto’s nog na met bijvoorbeeld photoshop?
Ja, ik gebruik altijd Lightroom om bijvoorbeeld meer contrast in de foto’s te krijgen, lenscorrecties en bijvoorbeeld de kleuren wat beter te krijgen.

Heb je een PC, Laptop of een tablet waar je je blog mee beheert?
Ik gebruik vaak mijn iPad als ik onderweg ben naar mijn werk of naar huis. Thuis gebruik ik vaak mijn iMac ook vooral om de foto’s mee te bewerken.

Heb je nog een wishlist wat betreft gadgets voor je blog of fotografie?
Een macrolensje om de producten nog mooier op de foto te kunnen krijgen. En meer ruimte en licht, zodat ik ook eindelijk eens goede filmpjes kan maken met mijn camera :).

Dit was de tag! Ik hoop dat jullie hem leuk vonden. Neem hem ook gerust over :).

Wele camera gebruik jij voor jouw blog?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

Delen: