De planning van Jacqueline Reijnders

De planning van Jacqueline Reijnders

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe “De planning van…” artikel. Lezers kunnen zich aanmelden voor deze nieuwe serie. Er worden dan een aantal vragen gesteld over jouw planning, zodat de deelnemers ook andere lezers hun planning kunnen laten zien en ook anderen kunnen inspireren. Deze maand laten we de planning van Jacqueline Reijnders zien.

De planning van Jacqueline Reijnders

Wat gebruik jij om een planning te maken? (Denk bijvoorbeeld aan: Agenda, Bullet Journal, Planner, digitaal etc.)

  • Een dagboek
  • Een planner
  • Verder een mooi multomap voor mijn home management systeem
  • En nog 2 mooie A-4 ingebonden notitieboeken voor mijn weekplanning en projecten

Maak je gebruik van timeblocking? (Tijd reserveren en vastzetten voor bepaalde taken)
Van maandag tot en met donderdag zit ik op mijn werk. Vrijdagochtend is gereserveerd voor het schoonmaken van mijn huis en boodschappen doen. Zaterdag is fundag. De zondag is rustdag, dan komt er altijd een vriend lunchen. In de ochtend doe ik dan aan mealpreppen voor de werkweek.

Maak je gebruik van een weekplanning? En zo ja, wanneer maak je de weekplanning? En zo niet, waarom niet?
Ik maak op zondag mijn weekplanning in mijn planner. Maar vaak staat er al van alles in. Ik pak ook mijn trigger list erbij om te kijken of ik dingen over het hoofd zie. Ik neem alle binnengekomen e-mails van de afgelopen week door om te kijken of ik er nog wat mee moet doen of dat het weg kan.

Wanneer plan je jouw taken in voor de volgende dag?
Ik schrijf in de ochtend in mijn dagboek en maak dan een tijdschema voor die dag.

Hoe bereid je jezelf voor op de volgende dag en de taken die je moet uitvoeren?
Als ik de volgende dag erg vroeg de deur uit moet, leg ik mijn kleren al klaar en zet de koffie al in het koffiezetapparaat en zet ik mijn ontbijt al klaar, zodat het weinig tijd kost.
Als ik niet vroeg de deur uithoef, dan schrijf ik een plannetje in mijn dagboek.

Wat plan je zoal in op een dag? Privé-zaken? Werk- of schoolgerelateerde zaken? Afspraken?
Ik plan wat ik ga eten en wat ik ga doen. Met een tijdschema erbij,

De planning van Jacqueline Reijnders

Werk je ook aan doelen? Zo ja, hoe plan je deze in?
Ik heb een levensmissie op acht deelgebieden zoals Stephen Covey beschrijft. Voor mij zijn dat: gezondheid, ontwikkeling, werk, geld, vrienden, Random Acts of Kindness, onderhoud en ontspanning. Iedere week kijk ik hoe het met de doelen staat, of er vooruitgang in zit, of dat ik een nieuw doel moet stellen en inplannen. Voor dit jaar heb ik voor onderhoud bijvoorbeeld het verven van de schutting gepland. Ik had deze taak gepland, maar door de regen heb ik het een maandje moeten verzetten. Hopelijk is het dan wel droog.

Plan je ook jouw pauzes in? Zo ja, hoe vaak en hoe laat heb je pauze? Zo niet, waarom niet?
Ik plan geen pauze, ik neem pauze als ik er aan toe ben.

Hoe zorg je ervoor dat je goede prioriteiten bepaald?
Doordat ik vanuit mijn levensmissie doelen stel, zijn het doelen die voor mij nuttig zijn. Werk heeft mijn topprioriteit op werkdagen. Op vrijdag is het schoonhouden en onderhouden van mijn huis topprioriteit. Op zaterdag en zondag is dat vrienden en ontspanning.

Hoe zorg je ervoor dat je gefocust blijft en dat je niet wordt afgeleid?
Ik ga op tijd slapen, dan ben ik niet moe overdag.

Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft?
Door elke week weer te reflecteren op je acties van de afgelopen tijd. Hiervoor heeft de purpuz planner speciale ruimte.

Wat vind je het fijnst aan plannen?
Je kunt lekker met je toekomst bezig zijn. Ik krijg er altijd energie van. Ik plan dan ook graag uitjes.

Wat vind je het moeilijkst aan plannen?
Als dingen op het zelfde tijdstip plaatsvinden en je moet kiezen,

Wat is jouw nummer 1 tip als het gaat om een goede planning maken?
Bedenk eerst wat je belangrijk vindt in het leven, en geef dat een plaats in je planning.
Het kan ook heel zinvol zijn om een braindump te doen in een mindmap. Vanuit daar ga je dan de zaken een plekje in je agenda geven.

De planning van Jacqueline Reijnders

Wil je nog iets vertellen over jouw planning dat nog niet besproken is?
Ik werk altijd met ingebonden boeken, zodat je er geen blaadjes uit kunt scheuren. Dan kun je later terug lezen waar je je mee bezig hebt gehouden.Het is erg leuk en inspirerend om de planning van Jacqueline te lezen en te bekijken. Leuk om te zien dat Jacqueline ook de Purpuz Planner gebruikt. Ook super tof om te lezen dat ze gebruikt maak van een Home Management Systeem, hier ben ik zelf ook mee bezig en komt hier binnenkort ook een uitgebreid artikel over. Wat ik ook heel top vind, is dat ze ook aan meal prepping doet op de zondag. Zondag is een mooie dag om vooruit te plannen voor de week erop. Jacqueline is goed bezig met plannen en met haar doelen, echt goed bezig! Ga zo door Jacqueline!

Mocht jij ook willen mee doen met de “De planning van..”? Dat kan zeker! Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en dan krijg je elke week de kans om jezelf hiervoor aan te melden!

Wat vind jij van de planning van Jacqueline en heb jij nog tips en/of vragen voor haar?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: