DIY - Lichaamsscrub maken

Één keer in de week scrub ik mijn hele lichaam om alle dode huidcellen te verwijderen. Ik heb inmiddels al wat verschillende fijne scrubs uitgeprobeerd, zoals onder andere Therme scrub, Kruidvat scub en een Lavendel Ylang Ylang sugar scrub. Maar nu maak ik de lichaamsscrub zelf, het is simpel en goedkoop en het effect is zeer goed. Vandaag laat ik jullie zien hoe je je eigen lichaamsscrub kan maken. Kijk dus snel verder!


DIY - Lichaamsscrub maken

Wat heb je allemaal nodig?
– Suiker
– Olijfolie, of een andere plantaardige olie
– Etherische olie
– Glasbeker
– Goed afsluitbaar potje
– Spateltje
– Lepel


DIY - Lichaamsscrub maken

Als eerste stop je ongeveer 2,5 eetlepel suiker in de glasbeker.


DIY - Lichaamsscrub maken

Daarna stop je ongeveer 1,5 eetlepel olijfolie (of een andere plantaardige olie) over de suiker heen. De verhouding tussen de suiker en olijfolie kan je helemaal zelf bepalen. Hoe meer olijfolie je erbij doet, hoe vloeibaarder de scrub wordt. Maar let wel op dat als je veel olijfolie erbij doet, je scrub ook vettiger wordt. Na het scrubben zal je jouw lichaam dus echt goed moeten afspoelen.


DIY - Lichaamsscrub maken

Roer de suiker en olijfolie en je zal zien dat het een lekkere scrub wordt. Nu is het tijd om een paar druppels etherische olie erbij te doen. Ik heb zelf lavendelolie gebruikt, dit geeft een ontspannen gevoel.

Roer nogmaals alles goed door elkaar en dan kan je nu je scrub in een goed afsluitbaar potje doen. Ik heb zelf een klein potje gebruikt, hiermee kan ik dan 2 tot 3 keer mezelf scrubben. Je kan natuurlijk ook een grotere pot doen, maar maak hem niet te groot, want zonder converseringsmiddelen is de scrub natuurlijk niet net zo lang houdbaar als de scrubs die je in de winkel koopt.


DIY - Lichaamsscrub maken

Zet er dus altijd een datum op het etiket, zodat je weet hoe oud een scrub is.

Als je de scrub wilt gebruiken, roer dan altijd eerst even goed in het potje. Het kan namelijk zijn dat de olie iets naar boven is gekomen.

Omdat de scrub in een potje zit, kan je het beste de scrub uit het potje halen met een spateltje. Masseer je lichaam goed in met de scrub en spoel het goed af. Je huid is weer vrij van dode huidcellen en je lichaam is weer heerlijk zacht!

Heb jij wel eens je eigen lichaamsscrub gemaakt?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: