Gaan we in de toekomst elektrisch rijden?

Gaan we in de toekomst elektrisch rijden?

We hebben onze auto inmiddels alweer behoorlijk wat jaartjes. Het beestje doet het nog wel, maar we zijn ook wel toe aan een nieuwe auto. Onze huidige auto rijdt op benzine en ja, dat is tegenwoordig ook echt niet goedkoop meer. Gelukkig zijn de prijzen wel weer iets gedaald, maar het is nog steeds enorm duur. We willen dan ook volgend jaar gaan kijken naar een nieuwe auto. Maar gaan we op benzine of diesel rijden of gaan we elektrisch rijden? In dit artikel vertel ik meer hierover.

Huidige situatie

We gebruiken onze auto eigenlijk niet elke dag. Mijn man gebruikt hem vooral als hij een opdracht heeft buiten zijn fotografie studio, of als hij gaat vissen. Verder gebruiken we onze auto als we een dagje uit gaan of bijvoorbeeld naar mijn ouders, mijn broer en schoonzus of naar vrienden die buiten Leerdam wonen. We hebben het wel eens voor elkaar gekregen dat we in Antwerpen gingen tanken en dat we pas weken later weer in Nederlands hoefden te tanken. Dat was nog eens zeer voordelig!

Maar tegenwoordig is de prijs van van benzine echt niet leuk meer. Op het moment van schrijven is de prijs ongeveer tussen de 2 euro en 2,25 euro. Echt niet leuk meer! We willen dan ook gaan kijken naar een elektrische auto. Omdat we toch niet veel rijden, lijkt ons dit een zeer goede optie.

Laadpalen aan huis

Als je elektrisch gaat rijden, moet je wel jouw auto ergens op kunnen laden. Je kan namelijk tussen de 230-425 km rijden op een volle accu. Het ligt er natuurlijk vooral aan hoe groot jouw auto en dus accu is. Als je dus op vakantie gaat naar het buitenland, dan zal je onderweg wellicht wel een aantal keer moeten opladen. Maar ook als je thuis jouw auto hebt staan, dan moet je hem natuurlijk ook op kunnen laden. Je kan dan een laadpaal aan huis laten plaatsen, zodat je jouw auto voor jouw huis kunt opladen. Je zal dus ook rekening mee moeten houden met de laadpaal kosten als je een laadpaal wilt laten plaatsen bij jouw huis. Zie hier: laadpaal thuis kosten. Daarnaast zal je ook moeten kijken waar je de laadpaal kunt plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een carpool of een garage, dan is het verstandig om het daar te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een parkeerplek voor jouw huis, dan zal je ook bij de gemeente moeten aanvragen. Dit wordt dan een openbare laadpaal, dit wordt dan geen eigen parkeerplek. Er zijn nog meer laadpaal tips te vinden als je een laadpaal wilt aanvragen.

Hybride of geheel elektrisch

We kunnen ook altijd nog kijken of een hybride auto gaan nemen, dus deels elektrisch en deels benzine. De elektrische auto’s die nu verkrijgbaar zijn, zijn wel over het algemeen wat duurder dan benzine- of dieselauto’s. Dit komt vooral omdat het accupakket zo duur is. Maar het gebruik ervan is wel een zeer stuk goedkoper, aangezien elektriciteit is gewoon goedkoper dan benzine of diesel. Daarnaast betaal je ook geen wegenbelasting en aan onderhoud ben je ook nog eens minder kwijt. Maar als we bijvoorbeeld op vakantie gaan, dan is het ook handig om bijvoorbeeld benzine te kunnen gebruiken als er geen laadpaal in de buurt is als je onderweg bent.

Eisen aan auto

Als we een nieuwe auto gaan kopen, dan zitten hier wel een aantal eisen aan. We zijn natuurlijk met zijn drieën, dus we moeten sowieso een achterbank hebben. Het liefst een vierdeurs auto. En daarnaast moeten we ook veel ruimte hebben in de auto, aangezien mijn man ook graag vist en veel spullen bij zich heeft. Maar ook hij bijvoorbeeld een fotografie opdracht heeft, heeft hij veel ruimte nodig in de auto voor al zijn fotografie spullen. Verder hoeft de auto niet al te luxe zijn, maar wel liefst met een airco.

We gaan volgend jaar lekker op zoek naar een nieuwe auto en nemen we jullie natuurlijk ook mee met dit proces!

Rij jij of jouw familie al elektrisch? Wat vindt jij ervan? Wat zijn de voor- en nadelen?


Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: