Hoe ik mijn weekplanning maak

Hoe ik mijn weekplanning maak

Elke zondag maak ik tijd vrij om mijn week te reviewen. Daarna maak ik altijd een nieuwe weekplanning. In dit artikel laat ik jullie zien hoe ik mijn weekplanning maak in mijn Bullet Journal.

Productiever zijn met een weekplanning

Het weekend is altijd een heel mooi moment om te kijken wat je allemaal de komende week wilt en moet doen. Het zorgt ervoor dat je productief bent en dat je sommige taken ook niet gaat uitstellen. Heb je bepaalde doelen voor jezelf opgesteld? Zorg er dan ook voor dat je jouw doelen ook verwerkt in jouw weekplanning. Schrijf bepaalde taken op die je dichterbij jouw doel krijgen en plan deze dan ook in. Je zult zien dat je veel productiever bent met een weekplanning en dat je ook echt dingen gedaan krijgt.

Mijn weekplanning

Hoe ik mijn weekplanning maak

Afspraken en ingeplande taken

Aan de linkerkant van mijn Nuuna Bullet Journal plaats ik een weekoverzicht met afspraken en taken. Ik kijk altijd naar mijn maandelijkse overzicht om te zien welke afspraken en taken hier op staan en dan neem ik ze over op mijn weekplanning. Zo weet ik precies wanneer ik wat moet doen en wanneer ik een afspraak heb. In dit overzicht werk ik ook altijd met colorcoding. Onderaan de pagina zet ik dan neer wat elke kleur betekent. Ik gebruik hiervoor mijn Tombow ABT dual-brush tekenpennen in pastelkleur.

Drie dagen in de week werk ik als programmeur en de andere twee dagen werk ik als Virtual Assistant voor verschillende klanten. Op mijn weekplanning zet ik dan op die dagen neer dat ik voor bepaalde klanten aan het werk moet. Ik heb voor deze klanten aparte todo lijsten gemaakt en in de weekplanning maak ik daar een referentie naar. Ik heb op de foto hierboven wel even de namen van mijn klanten weggehaald in verband met privacy.

Overzicht van taken die nog niet zijn ingepland

Aan de rechterkant heb ik een overzicht met alle taken die ik in die week wil doen. In mijn Bullet Journal maak ik maandelijks een grote todo lijst en hier haal ik altijd taken vanaf om ze op mijn weekplanning te plaatsen. Verder kijk ik ook of er nog taken open staan van de afgelopen week, zodat ik die taken ook weer meeneem in de nieuwe weekplanning. Alle taken die ik dan nog wil of moet doen, zet ik dan in het overzicht. Deze taken zijn verder nog niet specifiek ingepland. Zodra ik dan met mijn avond planning routine bezig ga, dan kijk ik of ik één of meerdere van deze taken op de lijst kan inplannen voor de volgende dag. Dan vink ik deze taken weer op dit overzicht af.

Zodra een bepaalde afspraak is geweest of ik heb een bepaalde taak kunnen voltooien, dan vink ik deze af op mijn weekplanning. Zo kan ik precies zien wat ik heb gedaan en wat ik allemaal nog moet doen.

Ik gebruik ook een leeslint bij mijn weekplanning en bij mijn dagelijkse todo lijsten. Als ik dan mijn Bullet Journal erbij pak, dan kan ik gelijk naar mijn weekplanning toe, zonder dat ik hoef te zoeken naar de juiste pagina. Ik heb deze twee leeslinten zelf in mijn Bullet Journal vastgemaakt, want deze Nuuna Bullet Journal heeft verder geen leeslinten.

Duidelijk overzicht

De indeling van de weekplanning kwam ik een keer tegen bij Bohoberry.com (helaas bestaat haar website niet meer). Het is niet helemaal hetzelfde, maar wel grotendeels. Ik haal altijd veel inspiratie bij Kara (de eigenaresse) vandaan.

Mijn weekplanning zorgt ervoor dat ik een duidelijk overzicht heb wat ik allemaal die week moet en wil doen. Door mijn weekplanning ben ik enorm productief en zorg ik er voor dat de taken echt gedaan worden.

Maak jij ook een weekplanning? Hoe plan jij jouw taken en afspraken in?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Bereid je voor op een goede week met een weekplanning!

Bereid je voor op een goede week met een weekplanning!

Hoe ik een weekplanning maak in mijn Bullet Journal

Maak elke zondag een weekplanning, zodat je goed voorbereid bent op komende week

Doelen behalen doe je door een goede weekplanning te maken!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: