Hoe ik op zondag mijn week review + GRATIS week review template

Hoe ik op zondag mijn week review + GRATIS week review template

Het weekend is voor mij enorm belangrijk. Na een drukke werkweek kan ik heerlijk genieten van de rust en lekker veel tijd besteden met mijn gezin. Een tijdje geleden schreef ik al over het perfecte weekend. In dit artikel schreef ik ook dat ik elke zondag even wat tijd voor mezelf neem. Een heerlijk maskertje, boekje erbij en natuurlijk mijn Bullet Journal. Elke zondag neem ik namelijk de tijd om de week te reviewen en een nieuwe weekplanning te maken. Hoe is mijn week verlopen? Wat kan beter? Maar ook verwerk in verschillende items mijn Bullet Journal. In dit artikel laat ik zien hoe ik op zondag mijn week review.

Hoe ik op zondag mijn week review + GRATIS week review template

In mijn Bullet Journal schrijf ik altijd op zondag een lijstje met de items die ik wil reviewen. Op de foto hierboven zie je hoe mijn lijstje eruit ziet en hieronder heb ik elk item beschreven.

Brain Dump

Een Brain Dump gebruik ik elke zondag om mijn hoofd helemaal leeg te maken. Dit doe ik altijd eerst, voordat ik echt aan mijn week review begin. Ik schrijf dan echt alles op wat in mijn hoofd naar voren komt. Dit kunnen dingen zijn die ik nog moet doen of wil doen, of bepaalde ideeën, of juist bepaalde gedachtes die naar voren komen. Ik vind het ook altijd erg fijn om te gaan mindmappen over bijvoorbeeld blogonderwerpen. Zodra mijn hoofd helemaal leeg is, ga ik verder met mijn week review.

Kalender bijwerken

In mijn Bullet Journal heb ik ook een future log als kalender en een maandelijks overzicht. Ik bekijk dan of mijn future log en mijn maandelijks overzicht nog bijgewerkt moet worden met nieuwe afspraken en evenementen of andere belangrijke data die deze week zijn bijgekomen.

Bestellingen doornemen

Voor mijn blog en voor privé bestel ik ook vaak items via webshops of wacht ik op items van bedrijven om bijvoorbeeld te reviewen. In mijn bestellingen lijstje hou ik altijd bij wat ik nog moet ontvangen. Tijdens mijn week review bekijk ik dan of ik de bestellingen heb ontvangen die ik nog moest krijgen en streep deze dan af. Ook schrijf ik nieuwe items op het lijstje die ik deze week heb besteld of zou moeten krijgen van een bedrijf. Zo kan ik precies bijhouden wat ik nog allemaal moet ontvangen. Dit zou voor mensen ook heel erg handig zijn die bijvoorbeeld vaak items bestellen via Ali Express.

Financiën

Elke zondag neem ik ook tijd tijdens mijn week review om de financiën op orde te krijgen. Via mijn lijst met inkomsten en uitgaven kan ik precies zien hoeveel geld we nog hebben en wat er allemaal nog afgaat of bijkomt. Tevens werk ik dan ook mijn spaarplannen bij als we weer wat kunnen sparen of als we wat geld hebben moeten gebruiken van onze spaarplannen.

Ben ik op schema met mijn doelen

Elke maand stel ik nieuwe doelen op voor die maand. Zoals mijn doelen voor april. Elke week kijk ik dan hoe het staat met mijn doelen en of ik op schema loop. Misschien moet ik nog bepaalde taken uitvoeren zodat ik mijn doelen kan behalen, dit kan ik dan gelijk meenemen in mijn weekplanning.

Notities verwerken

In mijn Bullet Journal en in de app notities op mijn iPhone 7 plaats ik ook vaak notities. Deze notities kunnen uitgewerkt worden tot echte taken. Tijdens mijn weekreview zorg ik er dan ook voor dat de notities worden verwerkt, zodat ik niks vergeet.

E-mail zero inbox

Elke dag krijg ik ontzettend veel mails in mijn inbox. Dit kan gaan over mijn blog, nieuwsbrieven, persberichten en van verschillende blogs waar ik voor ingeschreven ben. Elke werkdag werk ik de belangrijkste mails door op mijn Macbook en als er dan nog mails overblijven, verwerk ik deze dan op zondag. Meestal zijn dit de nieuwsbrieven en van verschillende blogs die ik volg. Ik vind het belangrijk dat ik een zero inbox krijg, dus dat er geen belangrijke mails meer open staan die ik moet verwerken.

Todo lijst bijwerken

In mijn Bullet Journal heb ik ook meerdere todo lijsten staan, zoals een grote todo lijst en een maandelijkse, wekelijkse en een dagelijkse todo lijst. Ik loop deze todo lijsten altijd nog eens na, om te kijken of er dingen afgestreept kunnen worden en of er nog nieuwe taken bij moeten komen.

Wish list bijwerken

In mijn Bullet Journal heb ik ook een grote wish list staan. Hier staan alle items op die ik nog graag wil kopen. Elke zondag kijk ik dan nog eens naar mijn wish list of er nog items bij kunnen komen te staan en of er misschien items eraf gehaald kunnen worden.

Blogonderwerpen bijwerken

Tijdens mijn weekreview word ik ook vaak geïnspireerd en krijg ik ideeën voor nieuwe blogonderwerpen. In mijn Bullet Journal heb ik een complete lijst met allerlei blogonderwerp ideeën en deze vul ik dan aan met nieuwe onderwerpen.

Nieuwsbrieven onderwerpen en planningen

Voor verschillende onderwerpen, zoals planning tips, geld tips, Bullet Journal, Blog tips en De Sims Freeplay stuur ik elke 3 of 4 weken een nieuwsbrief. Voor elk onderwerp heb ik een lijst met items die ik wil behandelen in de nieuwe nieuwsbrief. Daarnaast plan ik de eerst volgende nieuwsbrief voor elk onderwerp in mijn Bullet Journal.

Foto’s op iPhone verwijderen

Elke week maak ik veel foto’s van wat ik allemaal meemaak en natuurlijk van Thomas. Elke twee weken laat ik op mijn blog zien wat ik ook allemaal meemaak. Deze foto’s kunnen dan ook weer van mijn iPhone 7 afgehaald worden. Daarnaast haal ik nog meer foto’s van mijn iPhone af die ik niet meer nodig heb of die ik niet leuk vind.

Opgeslagen items op facebook

Op Facebook ben ik lid van verschillende groepen, over bijvoorbeeld Bullet Journal of voor ondernemers en bloggers. Soms komen er dan posts voorbij die ik later nog eens goed wil bekijken of waar ik inspiratie uit haal. Deze items sla ik dan op en bij Facebook komen ze dan bij de opgeslagen items te staan. Elke zondag bekijk ik dan deze opgeslagen items en verwerk ik ze dan. Het kan dus zijn dat ik iets verwerk in mijn Bullet Journal of dat ik een mailtje of een berichtje wilt sturen naar degene die de post heeft geplaatst op Facebook.

Websites op telefoon doornemen

Ik vind het heerlijk om blogs te lezen. Nederlandse en Amerikaanse blogs. Maar ook websites waar ik veel informatie vandaan kan halen, lees ik erg graag. Deze websites heb ik dan vaak open staan in mijn Safari op mijn iPhone. Deze websites wil ik dan eens goed doornemen. Elke zondag lees ik dan een aantal van deze websites en verwerk ik notities en nieuwe ideeën.

Reacties

Elke dag krijg ik reacties op mijn blog en dat vind ik echt ontzettend tof. Lezers die echt geïnteresseerd zijn in de artikelen die ik schrijf, de informatie die ik geef en de foto’s die ik laat zien. Ik probeer elke dag te reageren op de reacties, maar elke zondag ga ik nog eens er goed voor zitten om alle reacties na te lopen en te reageren op de reacties waar ik nog niet op heb gereageerd.

Wat ging goed, wat kan beter en welke veranderingen wil ik doorvoeren?

Hoe ik op zondag mijn week review + GRATIS week review template-2

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken wat er goed ging, wat beter kan en welke veranderingen ik wil doorvoeren voor de komende week. Hier review ik echt wat ik allemaal heb gedaan die week. Dit vind ik zelf een belangrijke stap, want hiermee kan ik mijn werkwijze verbeteren en kan ik dus groeien.

Wat zijn de doelen voor komende week

Door een goede review te maken, kan ik nieuwe doelen opstellen voor de komende week. Dit zijn max 1 of 2 doelen waar ik die week dan op wil gaan focussen.

Wat zijn de populairste artikelen van deze week

Elke week kijk ik ook welke artikelen het populairst zijn in die week. Welke artikelen zijn het meest gelezen en welke artikelen hebben de meeste reacties ontvangen. Ik kijk deze artikelen nog eens na en vul eventueel extra informatie aan waar nodig. Daarnaast zorg ik ervoor dat deze artikelen ook gepind worden op Pinterest. Via Pinterest krijg ik namelijk ontzettend veel verkeer en door populairste artikelen te promoten, zullen deze artikelen nog beter gelezen worden.

Apps afsluiten en updaten

Een week afsluiten doe ik altijd met het afsluiten van alle apps op mijn iPhone. Ik heb ook op mijn iPhone ingesteld staan, dat de apps handmatig geupdate moeten worden. Elke zondag zorg ik er dan ook voor dat de apps geupdate worden die een nieuwe update nodig hebben.

Een week review geeft een goed beeld hoe een week is verlopen

Een week review vind ik enorm belangrijk. Het geeft een goed beeld hoe een week is verlopen. Het geeft rust in mijn hoofd, omdat ik dan ook weet hoe ik ervoor sta. Alle items zijn verwerkt en een evaluatie is gedaan. Ik weet dan precies waar ik me de komende week op moet gaan focussen, wat goed gaat en dus zo mag blijven gaan en waar ik verbeteringen kan doorbrengen. Zo kan ik blijven groeien en kan ook mijn blog en bedrijf blijven groeien.

Ik kan na mijn weekreview met een nieuwe week beginnen en een weekplanning maken. Binnenkort zal ik dan ook een uitgebreid artikel schrijven hoe ik een weekplanning maak in mijn Bullet Journal.

Ps. Mocht je al ingeschreven zijn voor mijn nieuwsbrief, dan kan je de template downloaden via de downloadpagina.

Review jij ook wel eens jouw week of maand? Zo ja, hoe review jij jouw week of maand? Zo nee, zou jij het eens willen proberen?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Ging jouw week volgens planning? Review jouw week met de GRATIS week review template

Review jouw afgelopen week Verbeter jouw werkwijze en groei + GRATIS week review template

Waarom is een week review belangrijk? + GRATIS week review template

Hoe is jouw week verlopen? Maak gebruik van GRATIS week review template

Hoe ik op zondag mijn week review + GRATIS week review template

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: