Hogwarts Legacy Review

Hogwarts Legacy Review

De films van Harry Potter vind ik echt helemaal geweldig! Ik hou wel van de magische sfeer, er zit humor in en ook zijn de films spannend. Ik ben dan ook het spel “Hogwarts Mystery” gaan spelen op mijn iPhone. Super tof spel! Maar toen ik vorig jaar hoorde dat er een nieuwe Hogwarts spel uit kwam, wilde ik deze natuurlijk enorm graag hebben! Wij hebben zelf de Xbox series S en afgelopen week kochten we dan ook het spel Hogwarts Legacy . In dit artikel vertel ik hier meer over. Kijk dus snel verder!

Het verhaal van het spel speelt zich in ongeveer 100 jaar voor de tijdlijn van de boeken/films af. Je komt dus de personages van Harry Potter niet tegen. Wel een aantal bekende geesten, zoals Peeves en Nearly Headless Nick. Ook kom je bekende namen tegen, zoals Professor Weasley en het schoolhoofd heeft Professor Black.

In het begin kan je jouw eigen karakter aanmaken, je kan van alles aanpassen, zoals je gezicht, haar, kleuren, outfit, stem, accessoires en meer. Je kan jouw karakter ook een voor en achternaam geven. Ik heet in het spel “Assie Potter” haha. Daarnaast kies je ervoor om een Wizard of Witch te zijn.

Het begin begint erg goed. Je begint als een vijfdejaars student, die net begint aan Hogwarts. Je wordt in het begin al aangevallen door een draak tijdens jouw reis naar Hogwarts en na de aanval kom je erachter dat je om kunt gaan met een zeer oude, geheimzinnige soort van magie. Super gaaf natuurlijk. Samen met Professor Fig probeer je achter te komen wat dit allemaal inhoudt. Tevens ben je ondertussen ook nog eens een aantal vijandigen personages tegengekomen waar je ook meer onderzoek naar gaat doet. Als je bij Hogwarts aankomt, dan kan je bij de “Sorting hat” voor een bepaalde huis kiezen. Ik kies eigenlijk altijd Gryffindor.

Hogwarts Legacy Review

Het spel is eigenlijk best wel een open spel. In het begin heb je een aantal quests die je moet volgen, zoals het kiezen van een eigen toverstaf “wand” en natuurlijk bepaalde elementen die je nodig hebt. Verder kan je rond lopen door het spel heen, door het kasteel en de omgeving. Je komt ondertussen ook optionele missies tegen die je kunt uitvoeren. Je kan dus wisselen tussen de verhaal missies en de optionele missies, zodat je ook dingen kunt ontdekken en daarnaast ga je ook sneller omhoog in jouw leven als je de optionele missies uitvoert.

Ook zijn er bepaalde puzzels die je kan uitvoeren. Zoals het vinden van vlinders die horen bij een bepaalde schilderij. Die schilderij laat dan een gedeelte zien in het kasteel waar je de vlinder kan vinden. Maar ook zijn er deuren die je open kan doen als je een bepaalde puzzel oplost. Ik hou hier echt wel van!

Hogwarts Legacy Review

Hogwarts Legacy Review

De verhaal missies kunnen afwisselend best pittig zijn, zoals de gevechten. Je moet namelijk met bepaalde spreuken een gevecht winnen. Je heb maar vier spreuken die je kan instellen per keer. Ook kan je combinaties maken met de spreuken en moet je goed opletten welke spreuken je op welk moment moet uitvoeren. Ik heb al vaak bepaalde gevechten overnieuw moeten doen, het is best pittig.

Hogwarts Legacy Review

Ook zit er geweldige humor in. Je kan echt heerlijk rondlopen in het kasteel en je komt dan ook verschillende ridderpakken tegen. Sommige bewegen en maken ook geluid. Loop er eens een paar keer langs en kijk wat er dan gebeurt 😉 .

Natuurlijk zal je ook lessen moeten volgen, zoals potions, charms, herbology en meer. Zodat je steeds meer leert en ook meer kunt gebruiken tijdens de missies. Je leert potions maken, hiervoor heb je natuurlijk ook ingrediënten, zoals bepaalde planten nodig. Die kan je weer krijgen tijdens herbology. Hoe meer lessen je volgt, je meer je kan doen tijdens de missies.

Tijdens het spel kan je ervoor kiezen om een goede of slechte wizard of witch te zijn. Je kan tijdens het spel bepaalde keuzes maken die er dan voor zorgen dat je een bepaalde kant op gaat, dus goed of slecht.

Hogwarts Legacy Review

De graphics zijn echt helemaal geweldig. De screenshots zijn wat aan de donkere kant, ik heb geen idee hoe dat kan haha. Het spel is namelijk veel helderder. Ik vind het super tof om de omgeving te bekijken. Kijk dan hoe gaat het eruit ziet. Wat ik wel soms jammer vind, zijn de karakters zelf. Het ziet er soms een beetje buggy uit, rare knipperende vlekken in het gezicht en rare schokkerige bewegingen. Maar verder vind ik het helemaal gaaf! Vooral ook in de nacht ziet het er heel tof uit.

Ik speel Hogwarts Legacy nog niet lang, maar ik ben er wel al verslaafd aan! Wat een geweldig spel! Elke avond speel ik het wel even. Er zijn zoveel dingen te ontdekken in het spel, dat ik steeds meer wel zien en ontdekken. Echt gaaf!

Speel jij Hogwarts Legacy al? Wat vind jij ervan?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: