Moestuin update februari 2023 – Zaden kiemtest

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

We zijn alweer in februari en dat betekent dat ik een moestuin update heb voor jullie. Vorige maand liet ik al mijn moestuin plan voor 2023 zien. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s zien hoe mijn moestuintje er nu uitziet en hoe ik zaden ga testen door middel van de kiemtest. Kijk dus snel verder!

Filmpje moestuin en zaden kiemtest

Foto’s moestuin

In de metertuin heb ik nog een aantal groentes staan, zoals boerenkool en rucola. Het is de afgelopen tijd best koud geweest, dus het een en ander heeft het helaas niet overleefd.

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

Mijn bessenstruik en appelboompje krijgen wel weer nieuwe knoppen. Ik hoop echt dat we dit jaar bessen gaan krijgen!

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

Dan heb ik ook nog bepaalde kruiden, zoals tijm, munt en citroenmelisse. Ik moet deze bakken nog wel echt goed schoonmaken en kijken wat nog goed is.

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

En dan heb ik mijn aardbeien plant die het ook gewoon nog echt goed doet.

De rest van de potten moet ik gewoon nog helemaal leegmaken, hier komen dan later weer nieuwe planten in. Zoals peper, paprika en tomaten planten.

Kiemtest

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

Moestuin update februari 2023 - Zaden kiemtest

Ik heb nog aardig wat zaden hier thuis liggen, ook wat oudere zaden. Ik ga deze allemaal goed uitzoeken en kijken welke zaden nog goed zijn. Hier gebruik ik de kiemtest voor. Je pakt dan een laag bakje en een dubbelgevouwen vochtig keukenpapier. Je legt hier dan de zaadjes op, dan leg je er een donker doekje op, zoals bijvoorbeeld een theedoek en laat je de zaadjes ontkiemen. Let op dat bepaalde zaadjes langer moeten ontkiemen dan andere zaadjes. Hou hier dus wel rekening mee. Ontkiemen ze, dan kan je de zaadjes nog gebruiken, zo niet, dan zal je de zaadjes moeten weggooien en zal je nieuwe zaadjes moeten kopen. Hierboven heb ik vooral paprika en peper zaden, doperwten en sla in een bakje gedaan. Deze wil ik namelijk in februari en maart gaan zaaien. Ik ben benieuwd of ze gaan ontkiemen. Natuurlijk laat ik dat weten in een volgende update.

Dus zo ziet mijn moestuin er nu uit en ik ben dus begonnen met de kiemtest. In maart laat ik weer een nieuwe update zien van mijn moestuin en laat ik ook zien of de kiemtesten zijn gelukt.

Heb jij dit jaar ook een moestuin? Wat ga jij vooral zaaien dit jaar?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: