Ik ben gestopt met cola drinken!


Ik ben gestopt met cola drinken!

Och wat heb ik ontzettend veel cola gedronken in mijn leven. Ik dronk eigenlijk vooral ‘s avonds en in het weekend veel cola of als ik een dag thuis was of bij iemand op bezoek. Maar omdat ik PDS heb, is koolzuurhoudend frisdrank niet goed, sowieso is cola niet gezond natuurlijk, maar voor mensen met PDS is cola absoluut een drama. Het was dus tijd om te gaan stoppen en ik dan ook inmiddels een maand gestopt met cola drinken vandaag vertel ik jullie hoe het mij bevalt…een leven zonder cola!

Gestopt met cola drinken

In het begin dronk ik altijd veel Coca Cola, daarna heb ik ook Freeway cola, AH Regular en cola van de Aldi uitgeprobeerd. Ik merkte namelijk dat in vooral Coca Cola veel prink zit waar ik dus niet goed tegen kan. In de andere cola versies was dit een stuk minder en vond ik nog eigenlijk lekkerder ook.

Na ons huwelijk ben ik eigenlijk gestopt met het drinken van Cola, zo nu en dan nam ik nog wel eens een glas, maar nu drink ik het helemaal niet meer. Ook niet als ik ergens anders ben of op een terras zit.

Wat heeft dit nu gedaan voor mijn lichaam?

Wat heeft dit nu gedaan voor mijn lichaam? Een maand lang geen cola, hoe is mijn lichaam verbeterd?

Ik moest door het drinken van cola best wel vaak (licht) boeren, PDS zorgt er al voor dat je vaker moet boeren maar met het drinken van cola werd dit alleen maar erger. Het koolzuur komt dan in je maag, maar ontsnapt dan via je slokdarm naar buiten, hierdoor ga je dus boeren. Ik merk dus nu ook dat dit een stuk minder is geworden. Vooral in de avond scheelt dit echt enorm.

Producten met koolzuur zoals dus cola zorgen voor extra lucht en geeft dus extra kans op kramp en pijn in de darmen. Ik merkte dit ook dat ik vaker buikpijn had als ik cola had gedronken. Dit is een stuk minder geworden. Natuurlijk heb ik nog steeds wel aanvallen van andere producten of in drukke periodes, maar wat mij opvalt en mijn man ook opvalt, is dat de aanvallen een stuk minder lang aanhouden. Deze aanvallen zijn eigenlijk best snel weer voorbij. Daar ben ik echt zo blij om!

Minder last van brandend maagzuur hebben. Een ander symptoom van PDS is, vaker last hebben van brandend maagzuur. Ook hier had ik erg vaak last van. Nu heb ik er nog wel last van, maar minder als voorheen. Voordat ik gestopt was, was het bijna dagelijks dat ik het zuur had en dat is nu naar een paar keer per week gegaan!

Suikers

Ik werk fulltime en ben dagelijks ongeveer 2,5 uur aan het reizen. Ik merkte dat ik overdag best vaak dipjes had, vooral in de middag. Zin in suikers, werd wat lichtjes in mijn hoofd en moest gewoon wat eten. Nu ik gestopt ben met cola, heb ik hier veel minder last van. De dipjes heb ik amper meer en ik heb ook een stuk minder zin in suikers. Als je namelijk een glas cola drinkt, dan krijg je minstens 10 theelepels suiker binnen. De suiker komt in je bloedbaan en hierdoor stijgt jouw bloedsuikerspiegel. Dit zorgt er dan weer voor dat jouw insulineniveau ook enorm gaat stijgen. De suikers worden dan omgezet in lichaamsvet. Na ongeveer 40 minuten gaat de cafeΓ―ne zijn werk doen, je pupillen worden vergroot, je bloeddruk stijgt tijdelijk en je wordt minder slaperig. Maar na langer dan een uur heb je toch weer zin in de suikers, je voelt wordt weer slaperiger en je raakt geΓ―rriteerd. De kans is groot dat je weer iets zoetigs pakt.

Wow, nooit gedacht dat het zo’n verschil zou zijn! Ik ben echt blij dat ik gestopt ben met cola drinken. En eerlijk gezegd…ik mis het niet eens!

Drink jij graag frisdrank?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: