Jarig + Droom is uitgekomen: Gestopt met werken als programmeur en volledig focussen op mijn blog en bedrijf!!

Jarig + Droom is uitgekomen: Gestopt met werken als programmeur en volledig focussen op mijn blog en bedrijf!!

Het is vandaag een bijzondere dag! Ik ben namelijk vandaag jarig (alweer 34 jaar phoe haha) en mijn droom is uitgekomen! Vandaag was mijn laatste werkdag, ik ben namelijk gestopt met werken als programmeur. Ik ga me nu volledig focussen op mijn blog en bedrijf. Whaaaa, super tof natuurlijk en enorm spannend! In dit artikel vertel ik hier mee over.

Hoe ik begon met bloggen

In 2012 begon ik met bloggen om mijn foto’s van verlaten panden te laten zien en over onze fotografie trips te vertellen. Maar al heel snel schreef ik over allerlei andere onderwerpen, zoals beauty, fashion, lifestyle, gadgets en meer. En toen kreeg ik ook verschillende samenwerkingen met bedrijven, super tof! Hier ligt dus echt mijn passie.

In 2016 ging het zo hard, dat ik van mijn blog een bedrijfje heb gemaakt. Sinds 1 augustus 2016 is dus mijn blog mijn bedrijf en werk ik naast mijn blog ook als Virtual Assistant voor andere bedrijven. Een Virtual Assistant of Virtuele Assistent (VA) is een persoonlijke assistent die vanuit haar eigen thuiskantoor werkt voor de opdrachtgever. Hiermee ondersteunt een Virtual Assistant de opdrachtgever en neemt werk uit handen, zodat de opdrachtgever het echte werk kan doen waar degene goed in is. Via telefoon en/of e-mail wordt er contact onderhouden. Ik schrijf bijvoorbeeld content voor websites en social media, nieuwsbrieven en meer. Je kunt mij als persoonlijke Virtual Assistant al inhuren voor een paar uur per week. Maar een Virtual Assistant kan echt van alles doen waar degene goed in is. Dus ben jij goed in bijvoorbeeld facturen maken of e-mails bijhouden, dan zou je als Virtual Assistant kunnen werken voor verschillende bedrijven. Meer lezen over het werk als Virtual Assistant kan je hier lezen: Wat doet een Virtual Assistant en hoe kan jij er ook één worden?

In december 2016 is onze zoon Thomas geboren en ik wilde niet meer fulltime gaan werken. Ik werkte 40 uur in Rotterdam en besloot een andere baan te nemen voor minder dagen en dichterbij huis. Nu had ik een parttime baan voor 3 dagen als programmeur en daarnaast werkte ik aan mijn blog en als Virtual Assistant. Ik heb meer vrije tijd, ik kan mijn eigen tijd indelen en kan ik dus meer tijd besteden met mijn gezin. En dat vind ik echt enorm belangrijk.

Mijn droom

Maar het was voor mij al enorm lang een droom om helemaal te kunnen stoppen met het werk als programmeur en me volledig te kunnen focussen op mijn blog en bedrijf. Ik wil nog meer mijn eigen tijd in kunnen delen en verder gaan met mijn passie. De afgelopen jaren heb ik dus ook enorm hard aan mijn droom gewerkt. Ik heb verschillende doelen opgesteld en hier ook keihard aan gewerkt. In de avonduren, tijdens mijn treinrit naar mijn werk, zodra Thomas op bed lag en natuurlijk ook in het weekend! Elk moment dat ik kon pakken om aan mijn doelen te kunnen werken, heb ik ook gepakt zodat ik kleine stapjes in de juiste richting aan het zetten was. Het maakt niet uit hoe snel of langzaam het gaat om aan je droom en doelen te werken, als je maar in de juiste richting werkt! 

Nu is het dan eindelijk zover!

Ik had een jaarcontract bij mijn huidige baan en deze zou verlopen in juni. Mijn werkgever is ook heel erg tevreden met mij en wilde graag ook mij een gesprek aangaan om nieuwe projecten te bespreken. Mijn man en ik hebben het ook al heel lang over gehad wanneer ik zou kunnen stoppen met werken. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het nog zo snel zou zijn. Met de inkomsten van mijn man (hij is fotograaf: PhotoSolutions) en mijn eigen inkomsten kunnen we zeer goed rondkomen (en ook sparen en leuke dingen doen) als ik zou gaan stoppen met werken als programmeur. We hebben hier een zeer goed gesprek over gehad en echt ook zeer goed alles berekend en ook zelfs dit besproken met onze boekhouder. We waren eruit: ik zou gaan stoppen per 1 juni! 

De volgende dag (nadat mijn werkgever vertelde dat hij een gesprek wilde) kwam ik op het werk en ik vertelde tegen mijn werkgever dat ik graag iets wilde vertellen en vertelde ook mijn verhaal (phoe, ja ik had het toch best zwaar, want hij is de beste werkgever die ik ooit heb gehad!). Hij baalde echt enorm dat ik ging stoppen, maar begreep het enorm goed! Niemand heeft het aan zien komen op mijn werk en ze vinden het ook enorm jammer dat ik stop. Maar ik wil aan mijn toekomst werken, mijn blog en bedrijf, zodat ik ook meer tijd kan besteden aan mijn gezin. 

Vandaag, op mijn verjaardag, gestopt. Mijn droom is uitgekomen!

Ik stop dus per 1 juni (dan verloopt mijn contract), maar omdat ik nog vakantiedagen over had, ben ik vandaag al gestopt met werken. Mijn droom is uitgekomen, hoe tof is dit?! Het was vandaag echt top op het werk. Een hele mooie afscheid gehad van mijn werkgever en mijn collega’s en binnenkort hebben we ook nog een borrel.

Ik ben enorm blij dat ik hard heb gewerkt aan mijn droom, mijn doelen en alles wat erbij komt kijken! En ik zal de komende tijd veel harder moeten gaan werken. Zodat ik kan groeien met mijn blog en meer inkomsten hier uit kan halen. 

Ik wil ook iedereen bedanken die mij steunen en motiveren om verder te gaan met mijn blog en bedrijf! Vooral mijn man en mijn lieve vriendinnetje, mijn ouders en schoonouders! Jullie zijn echte toppers!!!

Nu ben ik ook enorm benieuwd wat jouw droom is en of je hier ook al mee bezig bent? Heb je doelen opgesteld om aan jouw droom te kunnen werken? Mocht je vragen hierover hebben of wil je graag tips hebben, laat het dan vooral achter in de reacties!

Mijn verjaardag

Vandaag is verder een rustige dag, dit weekend vier ik mijn verjaardag. Op mijn werk heb ik wel vandaag getrakteerd op zelfgemaakte American Chocolate Chip Cookies en ook op taart haha. Lekker veel dus! Ik heb ook al wat cadeaus gekregen van mijn man, namelijk een nieuwe Leuchtturm1917 die ik als mijn nieuwe Bullet Journal ga gebruiken. En daarnaast ook twee nieuwe spellen voor onze Nintendo Switch. Vanavond gaan we heerlijk gamen en de serie “Lucifer” kijken, heerlijk relaxen en genieten van deze mooie en bijzondere dag! Mijn droom is uitgekomen en ik ben enorm trots op mezelf!

Wat is jouw droom? En ben je al bezig met jouw droom en doelen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: