Kasteel van Vianden, Romeinse overblijfselen en prachtige natuur van Luxemburg!


Luxemburg

In Luxemburg kan je echt ontzettend veel mooie dingen zien, zoals kastelen en ruïnes, Romeinse overblijfselen en prachtige natuur. Tijdens onze huwelijksreis hebben we veel plekken bezocht waaronder bijvoorbeeld Müllerthal, echt een prachtig natuurgebied. Maar we hebben ook meer bezocht, vandaag laat ik jullie een prachtig stukje natuur zien, Romeinse overblijfselen en het kasteel van Vianden.

Op bovenstaande foto zie je een heel mooi stukje natuur. Een beekje met super mooi licht. Dit stukje natuur kwamen we onderweg tegen. Het is hier echt prachtig en daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden 🙂 !


Luxemburg

In Luxemburg heb je ook veel Romeinse overblijfselen, zoals hierboven zie je een Romeinse herenhuis te Echternach. Deze overblijfselen hebben ze tijdens archeologische opgravingen helemaal blootgelegd. Er zijn best nog wel veel kleine muurtjes van kamers overgebleven en bovenstaande zuilen. Er zit hier ook een compleet museum bij, zodat je kan zien hoe het vroeger eruit had moeten zien. Meer informatie kan je hier vinden: Romeinse Villa Echtenach.


Luxemburg

Luxemburg

Vianden is bij toeristen een zeer populair plaatsje. Ik zelf ben hier ook al ontzettend vaak geweest. Er staat hier een kasteel dat tussen de 11e en 14e eeuw gebouwd is en je kan met een kabelbaan naar boven om het kasteel te bekijken. Dit hebben wij echter dit keer niet gedaan, aangezien we al vaker het kasteel gezien hebben. We besloten om dit keer foto’s te maken van het kasteel op een afstand en in de avond zodra het kasteel mooi verlicht is. Ik vind het vooral mooi om te zien hoe de huisjes het kasteel helemaal omringen met het kasteel bovenop een stukje berg. Meer informatie over het kasteel kan je hier vinden: Kasteel Vianden.

Naast deze plekken die we hebben bezocht in Luxemburg, zijn we ook naar Duitsland geweest om bepaalde plekken te bezoeken, waaronder Trier en de watervallen van Irrel. Dit waren inmiddels al mijn foto’s die we tijdens onze huwelijksreis hebben gemaakt 🙂 . Ik hoop dat julie hiervan genoten hebben 🙂 .

Ben jij wel eens in Luxemburg geweest? En wat vind jij het mooist aan Luxemburg?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: