Moestuin start 2021

Moestuin start 2021

Begin maart ben ik weer begonnen met een nieuw seizoen van mijn moestuin op ons dakterras. We hebben ons dakterras weer opgeruimd, alle bakken weer leeggemaakt en schoongemaakt en de nieuwe zaadjes erin gedaan. In dit artikel laat ik zien wat ik allemaal gezaaid heb en hoe het er nu voor staat.

Moestuin start 2021

Moestuin start 2021

Aan de ene kant van ons dakterras heb ik de Makkelijke Moestuin Mini’s staan. Hierin staan de volgende plantjes:

  • Wintererwt
  • Wintersla
  • Rucola
  • Mini kropsla
  • Spinazie

De wintererwt, rucola en spinazie gaan echt goed. De wintersla en mini kropsla moest ik een aantal gaatjes opnieuw zaaien, deze zijn helaas niet uitgekomen. Een paar gaatjes wel gelukkig.

Moestuin start 2021

Van mijn ouders heb ik ook pootui gekregen, deze groeien ook enorm hard!

Moestuin start 2021

Goudsbloem ging vorig jaar wel enorm goed, dit jaar iets minder. Er is maar 1 plantje uitgekomen, de rest heb ik opnieuw moeten zaaien. Ik ben benieuwd of het gaat lukken.

Moestuin start 2021

Moestuin start 2021

Van mijn ouders heb ik ook een metertuin gekregen, die heb ik vorig weekend opgezet. Daar heb ik veel vakken van gereserveerd, hier komt namelijk nog tomaat en stamboon en baby pompoen. Voor nu heb ik er koriander, wortel en ijsbergsla erin gezet. De ijsbergsla heb ik van mijn ouders gekregen. De aardbeien zijn nog van vorig jaar en daarachter heb ik nu ook een bessenstruikje, ook van mijn ouders gekregen haha.

Moestuin start 2021

Ik heb ook nog een aantal plantjes van mijn vader gekregen (zoals peultjes, bietjes, sla en cherrytomaatjes), die mogen nog niet naar buiten. Alleen de sla, die wel, de rest moet nog binnen blijven en gaan binnenkort naar buiten.

Moestuin start 2021

En ik heb zelf ook nog een paar potjes met tomaatjes gezaaid. Deze moeten ook nog binnen blijven en mogen na 20 mei naar buiten, die blijven voorlopig dus nog wel even binnen.

Ik heb nog meer zaadjes gekocht, zoals komkommer, baby pompoen, stamboon en natuurlijk ga ik ook nog meer planten van de zaadjes die ik vorig jaar heb gekocht, zoals de bietjes. Maar ook komen er nog twee aardappelkweekzakken te staan. Ik ben enorm benieuwd hoe het dit jaar gaat verlopen, ik vind het echt enorm leuk om te doen. Het is ook vooral leuk om te zien hoe alles groeit en ik hoop dat ik straks veel groente en fruit kan gaan oogsten.

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: