Teylers museum foto’s


Teylers museum

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over gebouwen met bijzondere architectuur. Gebouwen waar ik zeker nog eens wil gaan fotograferen. Één daarvan is het Teylers Museum te Haarlem. Echt een prachtig museum met zeer mooie architectuur. In augustus zijn mijn verloofde en ik hier naar toe geweest en vandaag laat ik een aantal foto’s zien 🙂 .

Het Teylers Museum is het best bewaard gebleven openbare kennisinstituur voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw ter wereld. Je kan in dit museum kijken naar voorwerpen van kunst en wetenschap, van machines die elektriciteit opwekken tot miljoenen jaren oude fossielen, historische boeken en munten. Het interieur is echt geweldig om te zien, vooral de monumentale Ovale Zaal is echt prachtig. [Bron: Teylersmuseum.eu].

Natuurlijk hebben wij ook foto’s gemaakt. Het was best moeilijk om binnen foto’s te maken. Je mag namelijk helaas geen statief meenemen en ook niet flitsen. Het was die dag dat wij er waren ook ontzettend druk, dat maakte het natuurlijk nog iets lastiger om mooie foto’s te kunnen maken 🙂 .

Ook mag je in bepaalde gedeelten niet komen, zoals de bibliotheek wat juist het mooiste is van het gehele museum. Maar hieronder heb ik mijn foto’s geplaatst :D, ik ben er nog best tevreden over 🙂 !


Teylers museum


Teylers museum


Teylers museum


Teylers museum

Vooral in de ovale zaal heb ik mooie foto’s kunnen maken, echt een prachtige zaal is dat! Je ziet bij de ovale zaal bovenin deurtjes van kasten met teksten erboven. Dit is al een gedeelte van de bibliotheek en helaas mochten we ook al niet naar boven om daar foto’s te maken. Best streng daar allemaal, maar het is er echt wel mooi om foto’s te maken en rond te kijken.

Meer informatie over het Teylers Museum kan je hier vinden.

Ben jij ook wel eens in het Teylers museum geweest? En wat vind jij van bovenstaande foto’s?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: