Recept bananenbrood


Recept bananenbrood

Sinds een tijdje ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk beter geen of bijna geen brood meer kan eten vanwege mijn PDS. Ik kon al geen volkoren verdragen en stokbrood, maar als ik ook normaal wit brood eet, dan kreeg ik ook al meer last van mijn buik. Ik ben gaan experimenteren of ik nog last zou hebben als ik geen brood meer ging eten en ik moet zeggen dat het echt goed gaat. Maar wat ik dan in plaats van brood? Veel fruit, maar ook eigen gemaakt brood, zoals bananenbrood en courgettebrood. Vandaag wil ik graag met jullie het recept van het bananenbrood delen :).

Het bananenbrood is echt super lekker. Het lijkt eigenlijk meer op een cake dan op een brood. Het is ook zo lekker zoet door de bananen, je hebt dus verder helemaal geen suiker nodig voor dit recept, perfect dus!

Dit recept is niet door ons zelf gemaakt, alle credits gaan naar Uit Paline’s Keuken. Maar natuurlijk laat ik wel even het recept hieronder zien.


Recept bananenbrood

Alle ingrediënten voor 1 bananenbrood:
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel (of 100 gr amandelmeel + 50 gr quinoa meel)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokos
Snuf zout

Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden (hetelucht).


Recept bananenbrood

Dan pureer je de bananen met de eieren glad met een staafmixer in een kom.


Recept bananenbrood

Je ziet hierboven dat alles goed door elkaar is gemixt en het beslag goed glad is.


Recept bananenbrood

Voeg dan het amandelmeel, bakpoeder en het zout door het beslag en spatel dit goed door het beslag.


Recept bananenbrood

Dan is het tijd om de noten en de chocolade in stukjes te hakken. Wij stoppen ze zelf in een keukemachine, dit gaat een stuk gemakkelijker en sneller.


Recept bananenbrood

Spatel dan de kleine stukjes noot en chocolade door het beslag.


Recept bananenbrood

En voeg als laatste de kokos toe en spatel het goed door het beslag.


Recept bananenbrood

Vet een cakevorm in met bijvoorbeeld bakspray of leg er een stuk bakpapier in. Giet dan het beslag in de vorm.


Recept bananenbrood

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. Je kan zien of het brood gaar is door een prikker of een vorm in het midden van het brood te steken. Komt deze er weer schoon en droog uit, dan is hij gaar.


Recept bananenbrood

Laat het bananenbrood iets afkoelen en smullen maar! Ziet er lekker uit toch??

Heb jij ook wel eens bananenbrood op? En wat vind jij er van?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: