Recept bananenbrood

Sinds een tijdje ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk beter geen of bijna geen brood meer kan eten vanwege mijn PDS. Ik kon al geen volkoren verdragen en stokbrood, maar als ik ook normaal wit brood eet, dan kreeg ik ook al meer last van mijn buik. Ik ben gaan experimenteren of ik nog last zou hebben als ik geen brood meer ging eten en ik moet zeggen dat het echt goed gaat. Maar wat ik dan in plaats van brood? Veel fruit, maar ook eigen gemaakt brood, zoals bananenbrood en courgettebrood. Vandaag wil ik graag met jullie het recept van het bananenbrood delen :).
Het bananenbrood is echt super lekker. Het lijkt eigenlijk meer op een cake dan op een brood. Het is ook zo lekker zoet door de bananen, je hebt dus verder helemaal geen suiker nodig voor dit recept, perfect dus!
Dit recept is niet door ons zelf gemaakt, alle credits gaan naar Uit Paline’s Keuken. Maar natuurlijk laat ik wel even het recept hieronder zien.

Alle ingrediënten voor 1 bananenbrood:
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel (of 100 gr amandelmeel + 50 gr quinoa meel)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokos
Snuf zout
Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Dan pureer je de bananen met de eieren glad met een staafmixer in een kom.

Je ziet hierboven dat alles goed door elkaar is gemixt en het beslag goed glad is.

Voeg dan het amandelmeel, bakpoeder en het zout door het beslag en spatel dit goed door het beslag.

Dan is het tijd om de noten en de chocolade in stukjes te hakken. Wij stoppen ze zelf in een keukemachine, dit gaat een stuk gemakkelijker en sneller.

Spatel dan de kleine stukjes noot en chocolade door het beslag.

En voeg als laatste de kokos toe en spatel het goed door het beslag.

Vet een cakevorm in met bijvoorbeeld bakspray of leg er een stuk bakpapier in. Giet dan het beslag in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. Je kan zien of het brood gaar is door een prikker of een vorm in het midden van het brood te steken. Komt deze er weer schoon en droog uit, dan is hij gaar.

Laat het bananenbrood iets afkoelen en smullen maar! Ziet er lekker uit toch??
Heb jij ook wel eens bananenbrood op? En wat vind jij er van?
Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.
Xxx Miss SentinelliVolg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.
Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Yummie, ziet er heerlijk uit! Zelf heb ik het nog nooit gegeten maar ik hou van banen pancakes, misschien moet ik bananen brood ook maar een keertje proberen.
Ik ga het vd week eens maken. Ziet er zo lekker uit.
Dit lijkt mij zo lekker! Moet het echt een keertje maken!
ziet er heerlijk uit! Heb gelijk honger 🙂
Het ziet er heerlijk uit!
Hmm, ziet er lekker uit!
Oh Yummy dat ziet er lekker uit
Heerlijk! Ik heb gisteren nog bananenbrood gebakken, ook een recept van Uit Pauline’s Keuken (geweldige site!), maar dan de ‘ongezonde’ variant, met suiker en bloem. Leuk verslagje heb je ervan gemaakt!
Dit lijkt mij serieus heel erg lekker om te eten ik bewaar het recept (in de hoop het ooit te gaan maken) x