The legend of Zelda – Ocarina of time


The Legend of Zelda - Ocarina of time
Bron

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn gadget Nintendo 3DS en de spellen die ik erop speel. Vandaag wil ik het graag hebben over een van mijn favoriete spellen aller tijden, namelijk The legend of Zelda – Ocarina of Time! Benieuwd naar dit spel? Kijk dan snel verder!

The Legend of Zelda – Ocarina of Time is een klassieke spel wat gemaakt is voor de Nintendo 64. Vroeger speelde ik het spel ook op een Nintendo 64 emulator op de pc en tegenwoordig dus ook op de Nintendo 3DS, want voor de 3DS hebben ze hem opnieuw uitgebracht.

Het is een van de spellen waar je best lang over kan doen. Er zit een zeer uitgebreid verhaal achter en veel puzzelwerk, daar hou ik echt van. Een groot avontuur om het spel te spelen.


The legend of Zelda - Ocarina of Time
Bron

Hoe gaat nu eigenlijk het verhaal? Het verhaal begint met een ‘jongen zonder fee’ genaamd Link. Ja ‘Link’, er zijn vele mensen die denken dat de jongen Zelda heet, maar dat is dus niet zo. Link krijgt in zijn dromen visioenen over een man die de prachtige jonge prinses van het koninkrijk Hyrule achtervolgt en zij probeert hem te ontkomen.


The legend of Zelda - Ocarina of Time
Bron

Link wordt dan uit zijn onrustige slaap gewekt door de fee Navi. De Great Deku Tree is de eerbiedwaardige wachter van het woud en wilt graag Link spreken. De Great Deku Tree is namelijk stervende door een vloek van een man uit de woestijn. Deze kwaadaardige man zet alles op alles om de Sacred Realm binnen te dringen die met Hyrule is verbonden. In die Sacred Realm schuilt namelijk een heilig relikwie met geweldige kracht: de Triforce.


The legend of Zelda - Ocarina of time
Bron

De Great Deku Tree vraagt dan aan Link en Navi om deze gevaarlijke man te stoppen. Ze zullen eerst moeten beginnen om Zelda te vinden, dit is de prinses van Hyrule.


The legend of Zelda - Ocarina of Time
Bron

De gevaarlijke man van Link zijn dromen is Ganondorf, de leider van de Gerudo, vertelt Zelda. Ze legt uit dat de Triforce de kracht heeft om de wensen van zijn drager uit te laten komen, maar dat de wens van iemand met een slecht hart zal leiden tot totale vernietiging – en dat is precies de gevaarlijke man Ganondorf op uit is.


The legend of Zelda - Ocarina of time
Bron

Link moet dus de Triforce beschermen en Ganondorf tegenhouden. Je zal in het spel vele dingen moeten uitzoeken en oplossen, maar ook vriendschap maken en vechten met wezens. Kortom een verhaal met erg veel avontuur.

Ik vind het echt een geweldig spel. Een spel met een zeer goed verhaal, mooie personages, vol avontuur en je hebt het spel niet zomaar 1,2,3 uit. Dat maakt het zo leuk!

Oja, onze kat is inderdaad genoemd naar Link van dit spel haha.

Ik heb het spel denk ik al een aantal keer uitgespeeld. Op de Nintendo 3DS heb je ook twee verschilende versies van het spel. De normale, maar ook een moeilijkere versie, namelijk Master Quest. Hier ben ik een tijdje geleden mee begonnen en wil hier binnenkort weer mee verder!

Mocht je het spel zelf ook spelen en je komt ergens niet uit, stel je vraag hieronder, zodat we elkaar ook kunnen helpen!

Je kan het spel kopen voor de Nintendo 3DS bij bijvoorbeeld Bol.com voor € 56,99.

Heb jij The Legend of Zelda wel eens gespeeld? En wat vind jij van het spel?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: