Week van de teek 2016


Week van de teek
Bron foto: Wikipedia

Het is deze week weer de week van de teek. Elk jaar wordt de week van de teek georganiseerd door een groep landelijke samenwerkende organisaties. In Nederland komt de teek erg veel voor. Zodra je in de natuur komt, is het zeer verstandig om goed aandacht te besteden aan teken en tekenbeten en natuurlijk de mogelijk gevolgen van de ziekte van Lyme.

Mijn man en ik komen beide erg graag in de natuur. Vaak om te gaan fotograferen, te vissen of te wandelen. Maar we komen ook vaak in de natuur als we verlaten panden gaan fotograferen. We vinden het dan ook zeer belangrijk om onszelf en elkaar te controleren op teken.

Afgelopen weekend hebben wij ook een grote conifeer weggehaald uit de tuin van onze buren. Deze conifeer kwam ver boven ons huis, dus ja die was echt groot. We hadden er veel overlast van, dus moest hij weg. Alles moest in stukken gezaagd worden en weggebracht worden, dus hadden we een kans in aanraking zouden komen met teken. Na afloop, hebben we zeker gekeken of we geen teken hadden. Gelukkig niet! Maar ik heb vaak zat meegemaakt dat ik wel gebeten was door een teek. Het is echt zeer belangrijk om jezelf te checken of te laten checken op teken/tekenbeten. Het is echt geen pretje als je een teek hebt of hebt gehad en je hier de gevolgen van krijgt.

Ik ben zeer bewust van teken en tekenbeten en wat de gevolgen kunnen zijn, maar helaas zijn er nog genoeg mensen die dit niet zijn en daarom is de Week van de Teek ontstaan.

Hoe kan je je het beste beschermen, wat zijn de risico’s en wat moet je precies doen als je toch een tekenbeet hebt?

De website WeekvandeTeek.nl geeft uitgebreid antwoord op deze vragen. Zij geven ook tips en richtlijnen voor werknemers, werkgevers en natuurliefhebbers.
Blogger Lisanne van Lisanneleeft.nl heeft helaas chronische Lyme en gaat deze hele week vloggen. Ze is gisteren al begonnen, zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen. Ook in de media wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de week van de teek.

Ik vind het echt zeer goed dat de week van de teek bestaat en dat er steeds meer mensen bewust worden van de teek, tekenbeten en de vreselijke ziekte Lyme.

Ben jij ook bewust van teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: