Weet wat je (eet) opsmeert


Weet wat je (eet) opsmeert

* Iedere vrouw wilt er goed uitzien, we kleden ons zichzelf mooi aan, lakken onze nagels in een mooi kleurtje, gaan eventueel nog naar een beautysalon, smeren bepaalde crèmes en lotions op en maken ons zelf mooi op. Echter is make-up en crèmes niet altijd zo goed voor je. Denk bijvoorbeeld aan foundation, de chemicaliën doen onze poriën verstoppen en met de waterproof mascara breken onze wimpers sneller af. Toch kan je hier iets aan doen, namelijk het gebruiken va biiologische cosmetica en vandaag wil ik het met jullie hierover hebben.

Een tijdje geleden heb ik op mijn blog een arikel geschreven over mijn visionboard. Hierop laat ik zien dat ik zelf ook meer met natuurlijke en biologische producten bezig wil houden. Maar waarom kan je dat beter doen?

Nou zoals in vele gewoonlijke cosmetica, zoals shampoos en crèmes, zitten vele chemicaliën die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Bijvoorbeeld stoffen die de shampoo een andere kleur geven of een crème die fris gaat ruiken door bepaalde stoffen. Er zijn namelijk stoffen die bijvoorbeeld onze huid niet afstoot en je hier dus jeuk, uitslag of haaruitval kan krijgen. Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, dan kan parfum in een bodylotion een oorzaak zijn, maar er kunnen nog meer ingrediënten in de body lotion zitten die voor problemen zorgen. Maar je hebt tegenwoordig steeds meer biologische producten die deze stoffen bijna niet hebben als ingrediënt.

Ik ben er zelf ook steeds meer mee bezig, vooral producten met parabenen of parfum vermijd ik tegenwoordig eigenlijk liever. Natuurlijk wil je jezelf ook een beetje verwennen als je een de stap hebt genomen om meer natuurvriendelijke cosmetica te gebruiken. Je kan dan natuurlijk ook nog even een mooie make-up spiegel kopen of een nieuw outfit, of juist een nieuw telefoonhoesje voor jouw smartphone, zoals bijvoorbeeld een LG L80 hoesje met slangenprint, een Motorola Moto G 2014 hoesje of een gewoon nieuw horloge. Dat moedigt je echt om de nieuwe biologische make-up te gebruiken en niet terug te gaan naar de oude!

Maar nu is natuurlijk de vraag, waar kan je nou deze geweldige biologische producten kopen. Er zijn verschillende winkels die ook echt populair zijn, denk bijvoorbeeld aan LUSH. Zij verkopen handgemaakte zeepjes, crèmepjes, bruisballen, shampoos, etc. Sinds vorige week ben ik ook in bezit van de welbekende Lemony Flutter, een crème speciaal voor de nagelriemen, maar ook voor droge plekken. Hier komt sowieso nog een artikel van online 🙂 .

Maar denk bijvoorbeeld ook aan ELOASE, hier heb ik ook al verschillende artikelen over geschreven, zoals de crème en de body lotion, beide hebben als basis Goud, hoe bijzonder! ELOASE maakt op een natuurlijke wijze deze cosmetica en wordt zelfs op maat gemaakt voor de klant! Ik ben dol op deze producten!


Weet wat je (eet) opsmeert

Een ander merk dat ook heel bekend is in Nederland is The Body Shop. Die hebben eigen stores, maar je kunt het ook bijvoorbeeld bij V&D krijgen. Ook zij hebben heerlijke producten, vooral de body butters zijn echt heerlijk!

Ook maak ik graag zelf producten, zoals zeep en scrubs, dan weet je ook zelf wat je allemaal er precies in doet. Je bepaalt dus zelf de ingrediënten 🙂 !

Met al deze fijne producten kan je jezelf echt heerlijk verwennen, zonder dat je last krijgt van jeuk, huiduitslag of andere huidproblemen. Heerlijk even in bad met de lichten uit, drijfkaarsjes aan, telefoon in de handen om een boekje te lezen, maar natuurlijk moet deze wel goed beschermd zijn en dat doen we dan bijvoorbeeld met een beschermende Samsung Galaxy Note 4 hoes erbij. Een rustgevend muziekje door die geweldige iPhone-speakers en natuurlijk: die prachtige bruisbal die in jouw bad opbruist. Heerlijk! Na het baderen even insmeren met de bodylotions of body butter en een crème opdoen, genieten maar!

Ik probeer echt steeds meer te kijken naar biologische producten, vooral LUSH en ELOASE zijn twee favorieten van mij! Op dit moment ben ik ook Tropika aan het testen 🙂 . Ik merk ook dat mijn huid beter hierop reageert en lang niet zo droog en rood is als dat ik normale producten gebruik.

Gebruik jij graag biologische cosmetica?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: