Helpt het boek “Bereik je ideale gewicht” van Sonja Bakker nou echt?


Bereik je ideale gewicht van Sonja Bakker

Alweer bijna 11 weken geleden zijn mijn verloofde en ik begonnen met het boek “Bereik je ideale gewicht” van Sonja Bakker. We hebben beide best een drukke leven en daardoor was het voor ons best gemakkelijk om iets simpels te gaan eten tijdens het avondeten, zoals pasta, rijst, pizza, patat etc. Niet echt heel gezond dus. Daarnaast aten we ook best veel koekjes en chips. Hier moest verandering in komen!

Het boek “Bereik je ideale gewicht” gaat over een gezonde levensstijl. Het is geen dieet, maar je leert echt hoe je gezond kan eten en leven.

Toen we begonnen woog ik 63,5kg en ik wilde graag onder de 60kg komen. Ik besloot voor mezelf om het niet te streng te volgen, maar wel zo veel mogelijk. Daarnaast heb ik PDS (prikkelbare darm syndroom) en kan ik bepaalde dingen niet eten. Hier moet ik echt mee oppassen en moet ik bepaalde dingen vervangen door andere dingen. Ik kan bijvoorbeeld niet teveel mandarijnen eten op een dag en ik mag helemaal geen bruin brood of volkoren brood/crackers etc. Best lastig, maar je raakt er wel een beetje aan gewend.


Bereik je ideale gewicht van Sonja Bakker

Het boek bestaat uit een 9 weken. Elke dag staat er voor de vrouw en voor de man wat hij die dag moet eten. Dit is opgedeeld voor het ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner en ‘s avonds. Je weet dus precies wat je allemaal gaat eten die dag. Ik vind dit ook fijn, want je weet ook gelijk wat je allemaal moet halen aan boodschappen voor de gehele week.

En als je iets niet lust of lekker vindt, bijvoorbeeld witlof, dan kan je daarvoor in de plaats weer iets anders gaan eten. Dat bepaal je helemaal zelf, als je maar een normale hoeveelheid aanhoudt.

Ook staan er in het boek allerlei tips, vragen & antwoorden en verhalen uit de praktijk in. Super handig en leuk om te lezen!


Bereik je ideale gewicht van Sonja Bakker

Er komen ook echt heerlijke gerechten in, zoals spaghetti á la Bolognese of bijvoorbeeld een eierkoek met light slagroom en aardbeien…yummm!!! Haha

En natuurlijk heb je wel eens dagen dat je niet aan het dagmenu kan houden of wilt houden. Dan heb je wel eens een SAS dag, ja een echte “Schijt aan Sonja” dag! Zoals gisteren hebben we een super fijne PhotoWalk gehad in Amsterdam. We hebben toen ‘s middags een lekkere McDonalds op, natuurlijk met mate. Maar dit moet kunnen hoor 😀 !

Vanochtend ging ik op de weegschaal staan (elke week sta ik er 1 keer op) en mijn gewicht is nu precies 59kg!! Ik heb mijn ideale gewicht bereikt, maar ik ga door met het boek. Mijn verloofde is al 15kg kwijt!! We zijn echt lekker bezig! We sporten niet, maar we lopen wel veel vanwege onze fotografie.

We zitten morgen weer in de tweede week, nadat we het boek uithadden zijn we weer overnieuw begonnen. Het bevalt ons zo echt prima!

Ik kan dus echt zeggen dat het boek “Bereik je ideale gewicht” van Sonja Bakker echt helpt!

Het boek Bereik je ideale gewicht kan je kopen bij bol.com en kost ongeveer €15,95.

Wat doe jij als je wilt afvallen of gezond wilt leven?

Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie hierover kan je lezen in mijn Disclaimer.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: