Het bijhouden van een eetdagboek voor PDS + Download


H&M Kleding

Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over Mijn leven met PDS (Prikkelbare Darm Syndroom en sindsdien heb ik vele lieve berichten, maar ook vragen via de mail en twitter ontvangen. Hoe ga ik ermee om en wat kan je doen om erachter te komen wat je wel en niet kan eten. Zelf ben ik ook nog steeds zoekende wat ik wel en niet kan verdragen, maar van een aantal producten weet ik sowieso al dat het beter is om dat niet te nemen, zoals volkoren producten, koolsoorten en mandarijnen. Maar het is ook vaak lastig om erachter te komen wat je wel of niet kan verdragen en vandaag heb ik voor jullie een handige tool, namelijk het bijhouden van een eetdagboek voor PDS.

Er zijn vele verschillende eetdagboeken te vinden en te downloaden, maar ik heb voor jullie ook eentje gemaakt die je hier kan downloaden. Een eetdagboek voor PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) is een handige tool om erachter te kunnen komen waar je klachten precies vandaan komen. Probeer elke dag bij te houden welke producten je hebt genomen, eten en drinken. Dus alle maaltijden, maar ook tussendoortjes en bijvoorbeeld ook snoepjes. Noteer de tijd van inname, welk product je hebt genomen en eventueel de ingrediënten (sommige ingrediënten kunnen namelijk een rol spelen) en de bereidingswijze, bijvoorbeeld gebakken in boter of olie.

De klachten kunnen na het innemen van het product al snel komen, maar het kan ook lang duren. Zodra je klachten ondervindt, schrijf deze klachten dan gelijk op. Noteer ook de tijd van de klachten en of er eventueel ook andere factoren meespeelden, zoals stress, spanning etc. Daarna is het belangrijk om te noteren wat de ernst van de klachten zijn, bijvoorbeeld lichte klachten of juist hele ernstige klachten. Doe dit dus elke dag voor een week lang. Het kan dan zijn dat je bepaalde patronen ziet, je kunt dan namelijk ontdekken dat je na het eten of drinken van bepaalde producten steeds of vaak bepaalde klachten krijgt en dan weet je wat je wel en niet kan verdragen.

Gratis eetdagboek downloaden
Ik heb een eetdagboek gemaakt voor een week lang. Maar het kan ook langer duren voordat je deze patronen ziet en dan zal je langer de eetdagboek moeten bijhouden. Zodra je jezelf hieronder aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, krijg je automatisch toegang tot alle printables, dus ook tot dit eetdagboek die je GRATIS kunt downloaden en kunt uitprinten.

Het bijhouden van een eetdagboek voor PDS + GRATIS Eetdagboek

Succes iedereen en laat mij weten of dit geholpen heeft!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: