Ik ben begonnen met een eet- en trainingsschema

Ik ben begonnen met een eet- en trainingsschema

Zoals sommigen van jullie wel weten, is dat mijn man een personal trainer heeft. Vorig jaar schreef ik een artikel dat hij meer dan 50 kilo is afgevallen. Super of niet? Sinds afgelopen maandag ben ik ook begonnen met een eet- en trainschema. Waarom ik hiermee begonnen ben en hoe dit ongeveer eruit ziet, laat ik in dit artikel zien.

Waarom ik begonnen ben met een eet- en trainingsschema

Al een behoorlijke tijd heb ik niet meer gesport. Mijn vriendinnetje en ik deden voor onze zwangerschap aan yoga, maar sinds dat we beide een kindje hebben, zijn we daar mee gestopt. Ik ben een tijdje terug weer yoga gaan oppakken, maar door problemen met mijn rug moest ik helaas hier mee stoppen. Gelukkig heb ik geen last meer van mijn rug en wil ik toch weer echt wat aan mijn beweging gaan doen.

Ik merk gewoon dat ik stijf ben, geen conditie heb en ook snel moe word. Vooral met opstaan, heb ik moeite om weer op gang te komen. Sinds dat ik gestopt ben met borstvoeding, ben ik ook weer een aantal kilo aangekomen. Niet dat ik dat heel erg vind, maar er mag er wel iets vanaf. Het allerbelangrijkst vind ik dat ik gewoon weer wat fitter ben, minder stijf en wat meer soepeler ben. Gewoon wat meer conditie krijg en ook minder snel moe word.

Ik hield al in een app bij hoeveel calorieën ik at elke dag, maar er gebeurde niet veel. Maar ik vind ook chocolade enorm lekker en daar kon ik wel veel van eten haha. Ook kreeg ik niet veel beweging. Als ik naar mijn werk ga, dan fiets ik per dag ongeveer 10 minuten en verder loop ik de rest. Maar dat is echt te weinig. Het schoot gewoon niet op zo, ik wilde graag verandering.

Toen besloot ik om ook eens te gaan beginnen met een eet- en trainingsschema. Ik weet van mijn man dat het best zwaar is, maar toch wilde ik het graag gaan proberen.

Hoe ziet mijn eet- en trainingsschema er ongeveer uit

Een eet- en trainingsschema word helemaal op maat gemaakt. Per persoon is dit dan ook anders.

Trainingsschema

In totaal train ik drie dagen in de week, namelijk op maandag, woensdag en op vrijdag. Ik ben maandag begonnen met mijn eetschema, maar woensdag ben ik begonnen met mijn trainingsschema. Ik had namelijk een afspraak met een klant op maandagavond, waardoor ik toen niet kon trainen. Vanaf volgende week zal ik wel gewoon elke maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond gaan trainen.
De basisoefeningen zijn bij alle dagen helemaal gelijk. Dit zijn in totaal 6 oefeningen. Daarnaast heb ik nog 2 of 3 oefeningen (ik kan dan kiezen welke ik doe) die ik erbij moet doen. Al deze basis en extra oefeningen zijn gericht op borst, buik, been en bil. En als laatste heb ik ook nog 3 buikoefeningen die ik moet uitvoeren.

Eetschema

Mijn eetschema bevat drie verschillende soorten dagen, namelijk een high dag, een low dag en een mid dag. De high dag is altijd op maandag, dan neem ik in totaal 2521 calorieën in. Op de low dagen, dit zijn de dagen dat ik niet train (dus ook in het weekend), dan neem ik in totaal 1588 calorieën in. En op de mid dagen, de dagen dat ik wel train, dan neem ik in totaal 1839 calorieën in. Dat komt dan uit op een gemiddelde van 1793 calorieën per dag.

‘s Ochtends heb ik dan altijd een shake met Whey Perfection (eiwit). ‘s Middags brood met soms een ei of een appel. Als snacks vaak nootjes (vanaf volgende week wil ik ook 85% pure chocolade proberen in plaats van nootjes) en kipfilet. ‘s Avonds eet ik pasta of rijst met vlees en dan als snack ‘s avonds nog een kwark. Het verschilt natuurlijk wel per dag hoeveel je eet en wat precies, maar zo ziet het er ongeveer uit.

Hoe bevalt het tot nu toe

Gisteren ben ik dus begonnen met de trainingsschema. Ik train wel altijd thuis, de sportschool is geen optie voor mij in verband met tijd. Zodra onze zoon op bed ligt, begin ik beneden met trainen. Mijn man helpt mij enorm goed hiermee. Ik gebruik dan ook een fitness mat en een weerstandband van Body en Fit Shop. Hier haalt mijn man ook vaak zijn spullen, zoals Whey Perfection.

Gister heb ik er in totaal 1,5 uur over gedaan om 6 basisoefeningen te doen, daarna 2 extra oefeningen en de 3 buikoefeningen. Sommige oefeningen die op mijn trainingsschema kan ik helaas niet uitvoeren vanwege mijn enkel (artrose), dus doe ik in plaats van die oefeningen weer andere oefeningen. Ik vond het best zwaar, sommige oefeningen waren best moeilijk. Maar ik hield het wel vol, mijn man heeft me enorm goed geholpen. En vandaag, phoe, spierpijn!! Maar ik ga gewoon door, morgen ga ik weer trainen.

Mijn eetschema is zeer goed vol te houden. Ik verdeel de snacks wat meer over de dag. Vooral als ik aan het werk ben, vind ik het wel prettig om iets te kunnen eten. Daarnaast ben ik ook overgestapt op zoetjes in plaats van 2 suikerklontjes in mijn thee. Ook dit scheelt natuurlijk enorm veel.

Door mijn PDS schommelt mijn gewicht sowieso altijd heel erg. Dus ik hou nu elke dag bij hoeveel ik weeg. Ik merk dat het wel al iets minder is (-0.5kg), maar dat is niet met zekerheid te zeggen door mijn PDS. Dus ik hou het gewoon in de gaten.

Ik ga zeker hiermee door en hou natuurlijk jullie ook op de hoogte wat het met mij doet (fitheid, conditie en gewicht).

Wil jij ook een personal trainer? Neem dan eens een kijkje op de website van Anthony Kruijver.

Sport jij ook? Zo ja, wat voor sport doe jij? Of zou je willen gaan sporten?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: