Ik ben begonnen met Yoga met Yoga voor Dummies


Yoga voor dummies

Een aantal weken geleden besloten een vriendinnetje en ik om te gaan yoga-en. We keken op internet om te kijken of er ook ergens van die thuis oefeningen waren en zagen op Bol.com een handige DVD met oefeningen, namelijk Yoga voor dummies. Waarschijnlijk ken je ze wel van die boeken en DVD’s voor dummies 😀 . We besloten om deze te bestellen en gelijk matten mee te bestellen. Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over 😀 .

Yoga voor dummies

Met yoga kan je stress verminderen en heerlijk ontspannen. Maar daarnaast kan je ook je spieren sterker maken, lenigheid vergroten en ook rugpijn verminderen.

Het is namelijk zo belangrijk op jouw eigen rug fit en sterk te houden. Vooral als je zwaar werk doet of juist de hele dag achter de pc zit, dan is een goede houding echt belangrijk.

Westwing heeft daarom ook een e-book geschreven over het fit houden van je rug. Hierin staan wetenswaardige feiten, voedingstips en handige oefeningen voor thuis en op kantoor. Zo staat er bijvoorbeeld in wat het perfecte bureau is, hoe de positie van jouw beeldscherm moet zijn en en hoe je het beste achter je bureau kan zitten. Zelf zit ik ook 8 uur per dag achter een bureau en dit zijn zeer handige tips voor een goede huidig en dus een fitte rug. Ook staan er dus fijne oefeningen voor je rug die je thuis kan doen, maar ook op kantoor. Naast deze normale rug oefeningen, staat er ook handige en fijne yoga oefeningen in die je kan doen. Wil je ook een fitte rug? Dan kan je hier het e-book downloaden: Houd je rug fit – feiten en adviezen voor een gezonde ruggengraat.


Yoga voor dummies

De DVD Yoga voor Dummies bestaat uit beginners oefeningen en uit oefeningen voor gevorderden. Omdat we nog maar net begonnen zijn, hebben we natuurlijk alleen nog maar de beginners oefeningen gevolgd.

Er zijn in totaal 12 oefeningen achter elkaar. De instructrice legt het allemaal echt zeer goed uit. Per oefening geeft ze aan hoe je houding moet zijn. Bij elke oefening ga je zes keer in- en uitademen en dat doe je dan door je neus. Je let dan echt zeer goed op je ademhaling en dan merk je dat je heel erg gefocused bent. Ik vind het een zeer fijn gevoel als je net een oefening gedaan hebt en je weer in startpositie komt, het lijkt net of dat alle spanningen ineens van je afgaan en loskomen…heerlijk is dat!

De laatste oefening is helemaal een ontspannende oefening, je ligt dan op de grond en je laat je lichaam helemaal ontspannen. Nadat je al die best heftige oefeningen hebt gedaan, is dit echt een zeer fijne oefening. Op een gegeven moment voel je plekken van je lichaam tintelen, zoals je handen en vingers. Je bent dan echt aan het ontspannen….

We zorgen er voor dat we elk weekend bij elkaar komen om even heerlijk te gaan yoga-en. Na een drukke werkweek is het echt zeer fijn om van alle stress en spanningen af te komen. En we merken ook nadat we dit een aantal keer te hebben gedaan, dat we ook steeds beter worden in de oefeningen en we hopen dat we binnenkort de oefeningen voor gevorderden kunnen uitvoeren.
Oja…en de spierpijn die je de volgende dag krijgt, hoort er ook echt bij haha.

Ik ben echt blij met deze DVD en de oefeningen die we uitvoeren. Ik merk dat de stress en spanning vermindert en dat is echt heerlijk!

Je kan de DVD Yoga voor dummies kopen bij Bol.com voor ongeveer 10 Euro.

Heb jij ook wel eens aan Yoga gedaan of doe jij nog steeds aan Yoga?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: