JOSH V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Zoals jullie weten ben ik helemaal fan van een Bullet Journal. Maar mijn Bullet Journal was helemaal vol, dus moest ik een nieuwe nemen voor mijn planning. Ik zag toen dat de JOSH V Mascha Planner uit kwam en wilde deze eens gaan uitproberen als planner en als Bullet Journal. In dit artikel laat ik dan ook mijn JOSH V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner zien.

Filmpje

Foto’s

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Aan de binnenkant heb ik een etiket geplakt waarin mijn inhoudsopgave kwijt kon. De pagina’s van de planner zijn niet genummerd, maar die nummer ik dus zelf. Aan de rechterkant zit een zeer handig hoesje waar je papiertjes etc. in kwijt kunt.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Er zit al wat spulletjes hierin, zoals een masterplan notitieboekje, stickers en kaartjes. De stickers heb ik gebruikt om mijn naam op de cover te plaatsen. Wel merkte ik dat deze op zich snel kapot gaan, dus ik ga deze opnieuw erop plakken en dan met een plakbandje erover heen plakken, zodat het allemaal goed blijft zitten.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Het Masterplan notitieboekje gebruik ik ook als een soort van Bullet Journal. In het begin heb ik dus weer een inhoudsopgave gemaakt.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Dan op de volgende pagina staan mijn bedrijfsgegevens en aan de andere kant een pagina waar mijn wishlist komt te staan. Deze moet ik dus nog invullen.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Daarna heb ik een pagina gemaakt met blogonderwerpen en een pagina met taken die ik “ooit” nog wil en moet doen. Een aantal van deze taken plan ik dan weer in voor de komende maand.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Dan heb ik ook een master boodschappenlijst gemaakt met aan de andere kant en de volgende twee pagina’s mijn eetschema.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Een pagina met projecten die ik in huis nog wil doen.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

En dan een aantal pagina’s waarop ik al mijn taken voor mijn blog kwijt wil. Ook deze plan ik dan weer maandelijks in.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

En daarna heb ik veel pagina’s gereserveerd voor mijn Plan voor 2020. Wil jij ook weten hoe jij een plan kunt opstellen? Lees dan dit artikel:
Hoe jij jouw doelen voor 2020 kunt bereiken en plan voor 2020 + GRATIS 2020 Doelen Werkboek.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Achterin de planner zitten een aantal stickervellen die je kunt gebruiken in de planner. Maar veel hiervan zijn in het Engels en ik vind het toch fijner en mooier als het in het Nederlands is.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Daarom maak ik ook gebruik van mijn eigengemaakte stickers. Deze stickers zijn binnenkort ook via mijn blog verkrijgbaar!

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

In de planner zitten 12 maandelijkse pagina’s. Deze kan je indelen zoals je zelf wilt. Je ziet hierboven dat ik dus mijn eigen sticker heb gebruikt voor de maand. De maand heb ik per vakje ingedeeld (de dagen) en onderaan heb ik mijn doelen voor die maand geplaatst.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Na de maandelijkse pagina’s komen de wekelijkse pagina’s. Ook de dagen en maand zijn in het Engels, daarom heb ik ervoor gekozen om mijn eigen stickers weer te gebruiken. Bovenin heb ik een leeg sticker over de Engelse dag geplakt en daarover heen mijn eigen “dag” sticker geplaatst. Aan de zijkant zie je een tijdlijn en daaronder de dag in het Nederlands. Ook gebruik ik mijn weerstickers en mijn watertracker stickers.

De grote vak gebruik ik voor mijn taken en afspraken voor die dag. Het vakje eronder voor het weer, watertracker en informatie voor het werk van mijn klanten. Daaronder heb ik een vakje voor Instagram, dus welke content ik ga plaatsen op die dag. En daaronder gebruik ik de balletjes die in de planner zitten niet om water te tracken, maar om stappen bij te houden, elk bolletje is 1000 meter. Ik wil namelijk meer gaan bewegen en ik wil dus ook meer gaan wandelen.

In de planner zit geen lintje, dat vind ik best lastig. Het is namelijk dan vaak zoeken waar je bent gebleven, dus besloot ik zelf een lintje vast te maken aan de planner.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Achterin de planner heb je een aantal lege notitiepagina’s die ik dus gebruik als Bullet Journal. Aan het begin heb ik een jaarkalender met de feestdagen en aan de andere kant de verjaardagen en trouwdagen. Deze moet ik nog invullen.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Op de volgende pagina komen mijn spaardoelen en op de volgende pagina staan de facturen die ik heb verstuurd. Je ziet dat ik op sommige pagina’s stickynotes heb geplaatst, dit in verband met persoonlijke en bedrijfsgegevens.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Dan heb ik een pagina gemaakt voor de mogelijke samenwerkingen. Ik hou bij met welk bedrijf ik contact heb voor een eventuele samenwerking, wat het inhoudt en waarom het wel of niet doorgaat. En ook wanneer we voor het laatst contact hebben gehad. En aan de andere kant heb ik een pagina gemaakt met de maandelijkse financiën. De datum en bedragen heb ik in potlood geplaatst, omdat dit ook per maand kan verschillen.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

Normaal zou ik in een Bullet Journal mijn maandelijkse todo bij mijn maandelijkse planning plaatsen, maar in de planner is daar geen plaats voor. Dus heb ik deze op een aparte pagina gemaakt. Hier kan ik dus taken vanaf halen en inplannen bij de wekelijkse planning. Ook deze pagina heb ik in potlood geschreven, zodat ik elke maand nieuwe taken erop kan zetten. Je hebt namelijk niet zoveel lege notitie pagina’s in de planner, dus heb ik het zo opgelost.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

De binnenkant van de planner heeft ook de initialen van Josh en Mascha, dat vind ik echt een mooi detail.

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

En zo ziet de achterkant van de planner eruit.

Ik vind de planner heel erg mooi, ik moet er wel aan wennen want het heeft natuurlijk een vaste indeling. Bij een Bullet Journal kan je deze helemaal zelf bepalen. Wel vind ik het fijn dat ik niet meer zoveel hoeft te tekenen. Maar ik schrijf best groot, dus ik moet ook vaak afkortingen gebruiken en kom ook wel eens ruimte te kort. Ook hou ik dus niet zo van Engelse planners, daarom vind ik het ook erg fijn dat ik mijn eigen stickers gewoon kan gebruiken in de planner. Verder vind ik hem wel erg fijn, dus ik ga er sowieso meer door en kijken hoe het de komende tijd gaat in de planner.

De JOSH V Mascha Planner is exclusief bij JOSH V verkrijgbaar en kost 24,99 euro.

Wat gebruik jij voor jouw planning? Een Planner, Bullet Journal of een digitale kalender?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: