Last minute naar de sneeuw!


Haven Leerdam in de sneeuw

Last minute naar de sneeuw!
Terwijl de lente zich in Nederland zo langzamerhand aandient, zijn er nog altijd liefhebbers van sneeuw, die in de komende weken afreizen naar de Alpen (of andere bergachtige gebieden) om aldaar de latten onder te binden. Het wintersportseizoen loopt zo stilletjes aan op zijn einde, maar je kunt natuurlijk, als je nog niet in de gelegenheid bent geweest om de besneeuwde bergtoppen op te zoeken, op het allerlaatste moment nog van de laatste sneeuw genieten door een last minute wintersport boeken. Je zult er vermoedelijk wel snel bij moeten zijn, want de kans bestaat dat de meeste ski-oorden tot het einde van het seizoen grotendeels volgeboekt zijn.

Weersomstandigheden
Veel wintersporters komen vaak al met een zongebruind kleurtje op hun gezicht terug, als ze in het begin van het wintersportseizoen de piste hebben opgezocht, maar de kans op skiën in de zon is in maart vanzelfsprekend groter dan in december of januari. Misschien is de laatste sneeuw wat minder geschikt om op te skiën dan de eerste verse sneeuw, die doorgaans in het begin van de winter valt, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken! Je kunt immers niet alles hebben! Bovendien kan de ervaren skiër over het algemeen bij verschillende sneeuwcondities goed uit de voeten.

Na het skiën
Gezien het feit dat de wintersportgebieden vaak tot het einde van het seizoen druk bezocht worden, zal het bij de apres ski vermoedelijk niet veel rustiger zijn dan in de ‘echte’ wintermaanden, dus je hoeft een last minute wintersport zeker niet te laten lopen uit angst voor halflege barretjes en dergelijke! In maart kun je de glühwein waarschijnlijk wel laten staan met de hogere temperaturen buiten, maar wat is er nu lekkerder dan een koud biertje nadat je in sneltreinvaart (of op je dooie gemak) van de bergen af gegleden bent?

Ga jij ook wel eens op wintersport?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: