Leerdam Glasstad – Uitblazen aan de Linge!

Leerdam Glasstad - Uitblazen aan de Linge!

Leerdam is een prachtige historische stad aan de rivier de Linge waar veel te beleven valt voor jong en oud. Zelf woon ik al meer dan 10 jaar in Leerdam en ik geniet echt enorm van deze stad. Je kan hier heerlijk wandelen, winkelen, bezienswaardigheden bezoeken en meer! Om meer toerisme naar Leerdam te krijgen en om lokale bewoners nog enthousiaster te maken over Leerdam, is dit jaar het Citymarketingbureau LeerdamGlasstad.nl opgericht. Hier ben ik zelf ook enorm enthousiast over en in dit artikel vertel ik daar dan ook meer over.

Leerdam Glasstad - Uitblazen aan de Linge!

Leerdam Glasstad is een Tourist Information Office ofwel Inforamtiecentrum over Leerdam en omgeving. Het informatiecentrum bevindt zich in het centrum van Leerdam, namelijk in de Kerkstraat op nummer 55. En op de website LeerdamGlasstad.nl kan je alle informatie vinden over de recreatieve mogelijkheden die Leerdam te bieden heeft.

Leerdam Glasstad - Uitblazen aan de Linge!

Leerdam Glasstad - Uitblazen aan de Linge!

In het informatiecentrum kan je ook terecht voor folders over toeristische activiteiten.

Leerdam Glasstad - Uitblazen aan de Linge!

Je kan er ook terecht voor een gesprek met één van de medewerkers of vrijwilligers. Zij kunnen ontzettend veel vertellen over Leerdam en omgeving. Je kan zelfs een rondleiding krijgen door Leerdam door één van de gidsen. Je krijgt de mooiste en interessantste plekjes van Leerdam te zien en de gids zal meer over deze plekken vertellen met de bijbehorende geschiedenis.

Leerdam Glasstad
Foto gemaakt door: PhotoSolutions

Ook kan je hier terecht voor tips voor de leukste uitjes, de must sees, de beste restaurants en het kopen van een voordelig arrangement. Op de website staat ook een complete agenda met de evenementen die de komende tijd plaatsvinden. Super handig natuurlijk!

Wil je graag liever fietsen en/of wandelen door Leerdam en haar prachtige omgeving? Dan kan je bij Leerdam Glasstad ook terecht voor de mooiste fiets- en wandelroutes.

Leerdam Glasstad - Uitblazen aan de Linge!

Maar natuurlijk kan je niet naar huis zonder een echt Leerdams souvenir. Denk bijvoorbeeld eens aan een prachtig glasstuk of een kaart van Leerdam. Er zijn zelfs ook kaarten te koop van de prachtige foto’s die mijn man (PhotoSolutions) heeft gemaakt van Leerdam.

Onderzoek naar de tunnels van Leerdam
Foto gemaakt door: PhotoSolutions

Ik vind het geweldig het informatiecentrum Leerdam Glasstad bestaat. Hier komen veel toeristen voor meer informatie over Leerdam en kunnen de medewerkers hun ook meer over Leerdam vertellen. Hierdoor krijgen we ook meer toerisme naar Leerdam en dat vind ik zelf ook zeer belangrijk. Zelf kijk ik ook geregeld op de website om te kijken wat er te doen is in Leerdam en of dat er misschien weer nieuwe informatie op de website staat.

Zoals jullie weten, ben ik momenteel ook bezig met het onderzoek naar de tunnels van Leerdam. Volgend jaar gaan we dan ook met Leerdam Glasstad samenwerken om de verhalen van de tunnels van Leerdam bekender te maken en ook mee te nemen in de rondleidingen etc. Ook zij hebben hier een tijdje geleden een blogartikel over geschreven: Tunnels van Leerdam.

En wat ik echt super tof vind, is dat je nu ook super toffe kerstkaarten kunt kopen bij het informatiecentrum. De kerstkaarten zijn te koop voor € 0,50 per stuk of 4 stuks voor € 1,- .

Mocht je een keer naar Leerdam willen komen, kijk dan zeker eens op de website LeerdamGlasstad.nl en kom eens gezellig langs bij het informatiecentrum Leerdam Glasstad voor meer informatie. Zo kan je jouw bezoek goed plannen en mis je niks van alle toffe plekken en evenementen in Leerdam.

Aankomend weekend is er zelfs een Dickens weekend in Leerdam. Er zullen kerstliedjes gezongen worden, verschillende Dickens figuren zullen rondlopen en er rijdt zelfs een kersttrein. Zondag is het ook koopzondag in Leerdam, zodat je ook op zondag heerlijk kunt winkelen in het centrum van Leerdam! Wij willen dit weekend ook foto’s gaan maken van dit evenement, ik ben er enorm benieuwd naar!

Ben jij wel eens in Leerdam geweest? Zou je eens naar Leerdam toe willen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: