Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik schreef over onze voorraadkast en het leek me leuk om hier weer een artikel over te maken. Er zijn namelijk veel spullen bijgekomen in onze voorraadkast en in dit artikel laat ik zien hoe onze voorraadkast er momenteel uit ziet, ga ik onze voorraadkast opruimen en heb ik ook voor jullie GRATIS voorraadlijsten die je kunt downloaden. Ook heb ik gemerkt dat er prijsverhogingen zijn, de boodschappen zijn duurder geworden. In dit artikel vertel ik daar ook meer over.

Filmpje voorraadkast

In onderstaande filmpje laat ik zien hoe onze voorraadkast er momenteel uitziet en ga ik deze opruimen:

Onze voorraadkast

Ik heb eerst alle spullen per plank uit onze voorraadkast gehaald en de planken schoongemaakt. Per plank heb ik alles weer ingedeeld en onze voorraad opgeschreven op onze voorraadlijsten. Hieronder vertel ik wat we op elke plank ongeveer hebben staan.

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Op de bovenste plank hebben wij een bak met aardappelen liggen. Daarachter hebben wij potten met ingemaakte komkommers en tomatensaus van tomaten uit onze eigen moestuin. Ook heb ik potten met ingemaakte peren en rode bieten staan. En ook heb ik een bakje met uien en knoflook uit onze eigen moestuin. En daarnaast staan hier ook bakspullen, zoals baking soda, gist, bloem en meer.

Op de plank eronder hebben we vooraal veel eten, snacks, koffie en thee liggen. We bouwen onze voorraad op door vooral te kijken naar de aanbiedingen die nu lopen. Bij bijvoorbeeld Albert Heijn zijn er vaak bonus aanbiedingen en 1+1 gratis aanbiedingen. We kopen alleen producten die we ook echt gebruiken.

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Op de derde plank hebben we vooraal schoonmaak spullen liggen, zoals doekjes en vloerdoeken, Swiffer en afwastabletten, maar ook spullen voor in de wasmachine of toiletreinigers etc. Maar ook heb ik hier een aantal waterflessen staan, deze kon ik niet kwijt op de bovenste planken. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je geen water uit de kraan krijgt, bijvoorbeeld door een kapotte waterleiding. Dan is het altijd handig om een aantal flessen water in huis te hebben.

En de onderste plank gebruiken we voor de keukenapparatuur, zoals de Airfryer en de keukenmachine waar ik dus ook brood en koekjes mee maak. En ook lege flessen staan hier.

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

We hebben sinds kort ook een Foodsaver, super handig apparaat. Hiermee kan je eten vacumeren en blijft het langer houdbaar en vers. Hier komt binnenkort nog een uitgebreid artikel over. Onze Foodsaver hebben we op onze magnetron staan en de zakken hebben we op onze onderste plank staan van de voorraadkast.

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Aan de deur hangen lijsten waarop ik bijhou hoeveel voorraad we nog hebben. Dus van elke item de hoeveelheid, voorraad (hoeveel we hebben van dit item) en de houdbaarheidsdatum. Zo kan ik precies zien hoeveel we in onze voorraadkast hebben en wat we op moeten maken en wat we opnieuw moeten kopen.

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

We hebben ook nog een kastje boven onze voorraadkast waar alle lege potten in staan. Deze potten gebruiken we dus om voedsel uit onze eigen moestuin in te maken, zodat we dit langer kunnen bewaren.

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Dit is hoe onze voorraadkast er momenteel uitziet. Het liefst zou ik nog bakjes of mandjes gebruiken voor de verschillende categorieën, om het nog netter en overzichtelijker te maken, maar die ruimte hebben wij helaas niet. Mochten we ooit gaan verhuizen, dan zou ik een grote kast willen gebruiken en het nog beter gaan indelen.

Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Onze voorraadkast opruimen + Prijsverhogingen, boodschappen zijn duurder geworden

Ik ben blij dat we al zo’n voorraad hebben kunnen opbouwen. We zijn goedkoper uit, omdat we gebruik maken van aanbiedingen en als we even niet naar de winkel kunnen, dan kunnen we gebruiken maken van onze voorraad. Ik heb namelijk gemerkt dat er de laatste tijd veel prijsverhogingen zijn. Ik hou dit dan ook bij op een lijst en ik merk dat bepaalde producten met 10,20 of zelfs 30 cent omhoog zijn gegaan. Echt vervelend natuurlijk en daarom kopen wij ook zoveel mogelijk producten in de aanbieding. Heb jij ook gemerkt dat producten duurder zijn geworden?

Heb jij ook een voorraadkast? Ik ben zeer benieuwd hoe jouw voorraadkast eruit ziet en wat je er allemaal in hebt staan/liggen. Of zou jij graag een voorraad willen opbouwen? Laat het vooral weten in de reacties.

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: