15 productieve activiteiten die je thuis kan doen

15 productieve activiteiten die je thuis kan doen

Momenteel zitten veel mensen thuis, ze zullen thuis moeten werken omdat ze niet naar het werk kunnen gaan. Ik werk eigenlijk al een behoorlijke tijd thuis, maar voor veel mensen is dit toch nieuw. Naast werk, heb je waarschijnlijk ook meer tijd, omdat je geen reistijd meer hebt. En als je verstandig bent, blijf je ook zoveel mogelijk in huis en ga je niet onnodig naar buiten in deze tijd. In dit artikel heb ik voor jullie 15 productieve activiteiten die je thuis kan doen. Zodat je je tijd thuis ook zeer nuttig gebruikt.

Opruimen in huis

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren

In huis zal er vast het één en ander nog opgeruimd kunnen worden. Kijk eens per kamer wat je op kan ruimen. Kijk ook eens per item of je het nog gebruikt of dat het misschien weggedaan kan worden. Of misschien moet het wel naar een andere kamer? Je zou een aantal bakken kunnen maken voor de volgende onderdelen:

  • Verkopen
  • Doneren
  • Recyclen
  • Weggooien
  • Houden
  • Andere ruimte

Zo kan je per kamer langsgaan en alle ruimtes goed opruimen. Ook kan je jouw keukenkastjes en voorraadkastjes eens goed opruimen en jouw keukenkastjes en voorraadkastjes helemaal opnieuw organiseren.

Schoonmaken

Schoonmaak schema - dagelijks

Naast opruimen kan je ook een grote voorjaarsschoonmaak houden. Je kan bijvoorbeeld een schoonmaak schema maken voor de extra tijd die je hebt als je thuis zit. Zo kan je meer in huis schoonmaken en is jouw huis helemaal klaar voor het voorjaar!

Spullen verkopen die je niet meer gebruikt

Als je bezig bent geweest met opruimen in huis, dan kom je vast en zeker bepaalde items tegen die je niet meer gebruikt en die je ook nog kunt verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. En je verdient er ook nog eens een fijn zakcentje aan. Marktplaats geeft momenteel ook goed advies als je verkoopt tijdens deze Coronavirus crisis.

Mailbox opschonen

Heb jij ook duizenden mails in jouw mailbox zitten? Dan wordt het misschien ook eens tijd om jouw mailbox op te schonen. Open jouw mailbox eens en kijk per mail of je deze nog nodig hebt. Je kan ook verschillende mappen aanmaken waarin je jouw belangrijkste mails in plaatst. Ben je ingeschreven voor een bepaald nieuwsbrief en lees je deze nooit, verwijder deze mails dan ook direct. Een handig trucje hierbij is, kopieer het e-mailadres van de verzender en plaats deze in de zoekfunctie. Nu zie je alle mails voorbij komen van deze afzender en kan je ze allemaal selecteren en in 1 keer verwijderen. Voila, misschien heb je nu wel gelijk honderden mails verwijderd. Dat gaat lekker toch?!

Bonnetjes en garantiebewijzen inscannen

Heb je een lade vol met bonnetje en garantiebewijzen liggen? Zoek ze eens uit. Als je bepaalde bonnetjes en garantiebewijzen nog nodig hebt, dan kan je ze beter inscannen. De rest van de bonnetjes en garantiebewijzen die verlopen zijn, kan je gelijk wegdoen. De bonnetjes en garantiebewijzen die je digitaal hebt, kan je ook weer weggooien. Zo heb je dus ook weer meer ruimte in jouw lade. Je kan voor het scannen een super handige app gebruiken, namelijk Scannable. Deze maakt hier dan een PDF of een afbeelding van. Als je ook gebruik maakt van bijvoorbeeld Evernote, dan kan je de scans ook gelijk doorsturen naar Evernote. Super handig! Binnenkort zal ik ook een uitgebreid artikel schrijven over Evernote en Scannable!

Cursus volgen die je al een lange tijd wilde volgen

Online zijn er super veel gratis en betaalde cursussen te vinden die je kunt volgen. Met de extra tijd die je hebt, zou je dus ook een cursus kunnen volgen die je al een lange tijd wilde volgen. Je kan hiermee jouw kennis uitbreiden en ook gebruiken in de praktijk zodra weer normaal naar het werk kan gaat. Of wellicht wil je wel een eigen bedrijfje opstarten of meer kennis opdoen voor jouw hobby. Er zijn zoveel verschillende online cursussen te vinden, dat je zeker ook jouw gewenste cursus erbij zit. Momenteel volg ik ook een online cursus over financiën. Ik vind het namelijk altijd enorm belangrijk om alles over financiën te weten en wil dit ook in de praktijk gebruiken. Waar zou jij graag een cursus over willen volgen?

Jouw financiën op orde zetten

Financiën per maand bijhouden + GRATIS template

Het is ook eens zeer goed om jouw financiën goed op orde te zetten. Heb je extra tijd over nu, ga dan eens goed naar jouw financiën kijken. Vooral in deze crisis tijd, is het belangrijk om goed te kijken wat je precies uitgeeft en wat er allemaal binnenkomt. Mijn man en ik zijn beide ZZP’er en we hebben gelukkig genoeg buffer om lang vol te kunnen houden. Maar natuurlijk is het wel belangrijk om alles op orde te hebben. Je kan bijvoorbeeld jouw financiën per maand bijhouden en kijken of je ergens ook op kunt besparen. Zo weet je ook precies wat er uit gaat en wat er allemaal binnenkomt.

Boeken lezen die je altijd al wilde lezen

Voor de echte boekliefhebbers is er natuurlijk ook nooit tijd genoeg om alle boeken te kunnen lezen. Maar wellicht heb jij nu wel extra tijd doordat je thuis zit en kan je eindelijk eens het boek lezen dat je altijd al wilde lezen. Momenteel heb ik ook twee boeken nog liggen die ik wil lezen en daar heb ik nu wel extra tijd voor.

Tuin/(dak)terras opknappen

De mooiste tuinkussens voor jouw tuinstoelen

Heb je een tuin of een (dak)terras, dan zou je deze ook helemaal op kunnen knappen en gereed kunnen maken voor het voorjaar en de zomer. Heerlijk even naar buiten en lekker in de tuin bezig zijn. De tuinstoelen schoonmaken en de tuinstoelkussens weer van zolder halen of zelfs nieuwe bestellen. Als het weer mooi weer is, dan kan je lekker buiten zitten en genieten van de zon!

Make-up en verzorgingsproducten uitzoeken

Draag je veel make-up en heb je veel verzorgingsproducten in huis? Wellicht is het goed om eens jouw make-up en verzorgingsproducten uit te zoeken. Zijn er bijvoorbeeld producten over datum of niet goed meer? Deze kunnen gelijk weggegooid worden. Heb je bijvoorbeeld ook producten die je zelf niet meer gebruikt, maar nog wel goed zijn. Dan zou je deze producten ook weg kunnen geven. Kijk ook eens naar jouw make-up kwasten, wordt het misschien ook eens tijd om make-up kwasten goed schoon te maken. Het geeft een goed gevoel om alles eens goed uitgezocht te hebben!

Foto’s en video’s opruimen op jouw telefoon

Ga eens naar de foto’s van jouw telefoon, hoeveel foto’s en/of video’s heb je daarop staan? Ik kan wel wedden dat er heel veel mensen zijn die echt super veel foto’s en/of video’s op hun telefoon hebben staan. Nu je wellicht extra tijd hebt, is het misschien een goed idee om jouw foto’s eens te gaan opruimen. Bekijk elke foto/video en denk eens goed na of je deze nog wilt gebruiken of bekijken. Al jouw foto’s van jouw telefoon kan je dan op jouw computer opslaan, zodat jouw telefoon ook weer wat leger en opgeruimder is.

Backups maken

Veel informatie staat natuurlijk digitaal, op een computer, laptop, telefoon of externe harde schijf. Het is altijd enorm belangrijk om goede backups te maken van jouw informatie. Heb jij al wel een goede backup? Ik zelf maak gebruik van de 3-2-1 backup rule. Ik heb verschillende externe harde schijven, ik maak gebruik van Time Machine en van Backblaze. Het is goed om een goede backup systeem te hebben. Het zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn als je al die digitale informatie kwijt bent. Binnenkort zal ik ook een uitgebreid artikel over mijn backup systeem gaan schrijven.

Doelen challenge

Vind je het lastig om doelen te bereiken? Doe dan mee met mijn bereik één groot doel in één kwartaal challenge!

Wil je het nog groter uitpakken, dan kan je ook een doel opstellen voor een komend kwartaal. Met de extra tijd die je hebt, kan je deze tijd gebruiken om aan jouw doel te gaan werken. Doe dan ook mee met de Bereik één groot doel in een kwartaal challenge om jouw doel te bereiken!

Ebook “Gestructureerd leven”

Ebook Gestructureerd leven

Wil je liever meer structuur in jouw leven hebben. Vind je het lastig om structuur te krijgen en nu ook vooral om dat je meer tijd hebt omdat je thuis zit. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan raad ik aan om eens mijn ebook “Gestructureerd Leven” te gaan lezen. Normaal kost deze 12,50 euro, maar in deze crisis tijd, koop je hem nu voor slechts 6,50 euro! Wel liefst 50% korting dus!

Planning maken

Josh V Mascha Planner als Bullet Journal en Planner

En natuurlijk is het ook fijn als je een goede planning hebt gemaakt om deze productieve activiteiten te gaan doen. Je kan gebruik maken van een Planner of een agenda of bijvoorbeeld een Bullet Journal. En natuurlijk kan je deze ook mooi opvrolijken met de planner stickers uit mijn webshop!

Heb jij nog leuke productieve tips die je thuis kan doen? Laat het iedereen weten in de reacties!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: