Onze voorraadkast weer opruimen

Onze voorraadkast weer opruimen

Begin dit jaar liet ik in een filmpje onze voorraadkast zien. Het is dus weer tijd om onze voorraadkast helemaal leeg te halen, schoon te maken en weer opnieuw in te gaan delen. Er zijn namelijk weer nieuwe spullen bijgekomen in onze voorraadkast en ook weer spullen weggehaald. In dit artikel laat ik zien hoe onze voorraadkast er momenteel uit ziet, ga ik onze voorraadkast opruimen en heb ik ook voor jullie GRATIS voorraadlijsten die je kunt downloaden.

Filmpje voorraadkast

In onderstaand filmpje laat ik zien hoe onze voorraadkast er momenteel uitziet en ga ik deze opruimen:

Onze voorraadkast

Ik heb eerst alle spullen per plank uit onze voorraadkast gehaald en de planken schoongemaakt. Per plank heb ik alles weer ingedeeld en onze voorraad opgeschreven op onze voorraadlijsten. Hieronder vertel ik wat we op elke plank ongeveer hebben staan.

Onze voorraadkast weer opruimen
Op de bovenste plank hebben wij een bak met aardappelen liggen. Deze aardappelen komen uit onze eigen moestuin. Ik had namelijk 6 aardappelenzakken en ik heb ongeveer 6 kg aardappelen eruit kunnen krijgen. Dit was echt een goede oogst. Er komt nog een uitgebreid filmpje over mijn moestuin online deze maand.

Daarachter hebben wij potten met ingemaakte komkommers en tomatensaus van tomaten uit onze eigen moestuin. Ook heb ik potten met ingemaakte peren en rode bieten staan, ook uit onze eigen moestuin. Ik laat in dit filmpje zien hoe ik de bieten heb ingemaakt: bieten inmaken En ook heb ik een bakje met uien en knoflook uit onze eigen moestuin. En daarnaast staan hier ook bakspullen, zoals baking soda, volkoren tarwemeel, bloem en meer.

Op de plank eronder hebben we vooraal veel eten, snacks, koffie en thee liggen. We bouwen onze voorraad op door vooral te kijken naar de aanbiedingen die nu lopen. Bij bijvoorbeeld Albert Heijn zijn er vaak bonus aanbiedingen en 1+1 gratis aanbiedingen. We kopen alleen producten die we ook echt gebruiken.

Onze voorraadkast weer opruimen

Op de derde plank hebben we vooraal schoonmaak spullen liggen, zoals Swiffer en afwastabletten, maar ook spullen voor in de wasmachine of toiletreinigers etc. Maar ook heb ik hier een aantal waterflessen staan, deze kon ik niet kwijt op de bovenste planken. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je geen water uit de kraan krijgt, bijvoorbeeld door een kapotte waterleiding. Dan is het altijd handig om een aantal flessen water in huis te hebben.

En de onderste plank gebruiken we voor de keukenapparatuur, zoals de Airfryer en de keukenmachine waar ik dus ook brood en koekjes mee maak. Ook heb ik hier mijn broodblikken staan, deze gebruik ik ook voor mijn eigen brood.

Onze voorraadkast weer opruimen

Aan de deur hangen lijsten waarop ik bijhou hoeveel voorraad we nog hebben. Dus van elke item de hoeveelheid, voorraad (hoeveel we hebben van dit item) en de houdbaarheidsdatum. Zo kan ik precies zien hoeveel we in onze voorraadkast hebben en wat we op moeten maken en wat we opnieuw moeten kopen.

Onze voorraadkast weer opruimen

Dit is hoe onze voorraadkast er momenteel uitziet. Het liefst zou ik nog bakjes of mandjes gebruiken voor de verschillende categorieën, om het nog netter en overzichtelijker te maken, maar die ruimte hebben wij helaas niet. Mochten we ooit gaan verhuizen, dan zou ik een grote kast willen gebruiken en het nog beter gaan indelen.

Ik ben blij dat we al zo’n voorraad hebben kunnen opbouwen. We zijn goedkoper uit, omdat we gebruik maken van aanbiedingen en als we even niet naar de winkel kunnen, dan kunnen we gebruiken maken van onze voorraad. Ik heb namelijk gemerkt dat er de laatste tijd veel prijsverhogingen zijn. Ik hou dit dan ook bij op een lijst en ik merk dat bepaalde producten met 10,20 of zelfs 30 cent omhoog zijn gegaan. Echt vervelend natuurlijk en daarom kopen wij ook zoveel mogelijk producten in de aanbieding. Heb jij ook gemerkt dat producten duurder zijn geworden?

Heb jij ook een voorraadkast? Ik ben zeer benieuwd hoe jouw voorraadkast eruit ziet en wat je er allemaal in hebt staan/liggen. Of zou jij graag een voorraad willen opbouwen? Laat het vooral weten in de reacties.

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: