Projecten in huis in 2023

Projecten in huis in 2023 - Keuken wrappen met plakfolie / designfolie

Zoals jullie wellicht weten, zijn we op zoek zijn naar een nieuw huis. Het is op het moment enorm lastig om een huis te vinden. En als we eentje vinden, dan wordt deze weer overboden. We blijven verder kijken, maar ondertussen zijn er ook wat projecten in huis die we willen uitvoeren. Afgelopen weekend hebben we bijvoorbeeld onze keuken veranderd. In dit artikel vertel ik wat we hebben gedaan aan onze keuken en vertel ik welke projecten in huis we nog willen doen en geef ik ook een aantal leuke tips qua items die je in huis en je tuin kan plaatsen.

Keuken – Keukenkastjes wrappen met designfolie/plakfolie

Projecten in huis in 2023

Onze keuken zat er al in toen wij hier kwamen wonen. Elektrische apparatuur is wel veranderd, maar de keukenkastjes en aanrecht zijn bijvoorbeeld echt wel oud. We willen dit dan ook mooier en beter gaan maken. Hierboven zie je een aantal keukenkastjes hoe het eruit zag.

Projecten in huis in 2023 - Plakfolie - Designfolie keuken

Projecten in huis in 2023

We zijn naar de Hornbach geweest om daar een aantal rollen plakfolie of designfolie te gaan halen. We wilden namelijk de keukenkastjes mooier maken en de folie hier overheen gaan plakken. Mijn man kwam er al snel achter dat het hout wat om de kastjes heen zat, er makkelijk afgehaald kon worden. Dan hielden we nog een houten deurtje over en konden we de folie er omheen plakken. Met een föhn konden we de hoekjes en randjes mooi maken, doordat de folie warmer werd, kon je het gemakkelijker om de randjes en hoekjes heen vouwen.

Ik ben enorm blij met het resultaat! Het ziet er gewoon veel mooier en moderner uit zo. En daarnaast geef het ook enorm veel licht in huis. We willen nog de voegen witter maken en een nieuw aanrecht (aanrecht willen we ook gaan wrappen).

Verbeteringen in woonkamer en bijhok

Ook willen we overal nieuwe plinten in huis hebben. Sommige plinten in huis zijn namelijk kapot gegaan of plakken niet meer goed. Daarnaast willen we hogere plinten hebben dan dat we nu hebben. Dat ziet er gewoon wat mooier en beter uit.

Ook willen we hier en daar wat nieuwe lampen hebben, zoals deze prachtige vloerlamp is echt handig voor hier in huis. We moeten dan nog wel even kijken hoe we alles willen plaatsen en veranderen, maar dat komt nog wel.

In ons bijhok hebben wij een deur die open kan gaan naar de tuin van onze buren. Als het mooi weer is, hebben we deze ook graag open. We hebben een roldeur, maar deze is niet helemaal goed meer. We willen dan ook een nieuwe hordeur dat ook rolbaar is, zodat de vliegen en andere insecten wel buiten blijven, maar de deur wel gewoon open kan blijven.

Ook gaan we onze woonkamer opnieuw sauzen en de trap opnieuw verven. Hier en daar zijn er kleine scheuren in de muren en de verf op de trap is ook hier en daar eraf gegaan. HIer mag dus echt wat aan gedaan worden.

Thomas zijn kamer

Ook willen we Thomas zijn kamer gaan aanpakken. We willen een nieuwe kast hebben en ook meer planken aan de muren, zodat hij ook zijn verzameling aan Roblox spullen en Lego spullen kwijt kan. En wat denk je van deze super gave laser Projector voor op zijn kamer?! Op Thomas zijn kamer hebben wij een raam met een hor. Maar deze hor is helaas kapot gegaan, dus willen wij ook een ander raamhor dat ook rolbaar is, super handig!

Mooie items voor op dakterras

Moestuin update Oktober 2022 - Nieuwe paprika's?

Vorige week schreef ik nog een item over een tuin en (dak)terras voorjaar klaar maken. We hebben in ons bijhok een droogrek staan, maar we willen ook nog op ons dakterras een extra droogrek hebben. Nu zag ik een super handige elektrische droogrek die we dan in ons bijhok kunnen plaatsen en de andere op ons dakterras kunnen plaatsen voor als het wel super mooi weer is. Ook zag ik een super mooie luxe schommelstoel die je in jouw tuin kunt plaatsen. Helaas hebben wij geen plek voor op ons dakterras, maar wellicht ooit voor in de toekomst als we wel gaan verhuizen.

Als we in de avond nog wel buiten willen zitten, dan is het ook heerlijk om een elektrische terrasverwarmer te hebben voor als het toch nog iets te koud is. En wat ook enorm handig is, is een uittrekbaar windscherm, voor als er een harde wind staat, maar je toch heerlijk buiten wilt zitten.

Lifestyle items voor in huis

Naast mooie en handige items voor in huis en tuin, moet je natuurlijk ook aan jezelf denken. Elke week zwemmen mijn lieve buurvrouw en ik, maar ik zou ook dolgraag weer willen yoga-en. Dit heb ik behoorlijk lang gedaan, alleen en samen met mijn lieve vriendin. Maar sinds dat Thomas er is, heb ik dit niet meer gedaan. Ik heb helaas geen yoga mat meer, maar zag ik een super handige opblaasbare gymnastiekmat waar je ook yoga op kunt doen. En ben je zelf meer van de massages, dan is wellicht deze fijne 2-in-1 shiatsu voetmassage-apparaat iets voor jou!

We gaan steeds kleine dingen verbeteringen in ons huis en kijken wat we nog meer willen gaan doen. Voor nu is eerst de keuken aan de beurt. We hebben dus al de keukenkastjes gedaan en nu willen we ons aanrecht, kraan en gootsteen gaan verbeteren. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte hoe alles eruit komt te zien.

Wil jij ook dingen verbeteringen aan jouw huis? Welke projecten heb jij in gedachten of ben je al bezig met een project?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: