Update Online Critical Alignment Yoga Programma

Update Online Critical Alignment Yoga Programma

In februari schreef ik een artikel over dat ik mee ging doen aan het Online Critical Alignment Yoga Programma. Ik heb het toen een aantal weken gedaan, maar doordat ik last kreeg van mijn rug, moest ik hiermee stoppen. Maar sinds een aantal weken heb ik het weer opgepakt en vandaag vertel ik hoe het me tot nu toe bevalt.

Waarom wilde ik yoga weer gaan oppakken?

Voor mijn zwangerschap deden mijn vriendennetje en ik wekelijks aan yoga. Tijdens de zwangerschap zijn we hiermee gestopt. Ik kreeg ook veel last van bekkenpijn en heb toen ook bekkenfysiotherapie gekregen. Na mijn zwangerschap heb ik nog verschillende klachten gehad, zoals behoorlijke pijn in mijn knieën en in mijn handen.

‘s Nachts en ‘s ochtends heb ik ook veel last van mijn handen en vingers, erg veel pijn en zodra ik ze een tijdje heb gebruikt, dan gaat het wel weer. Maar ook ‘s avonds heb ik last van stijve vingers. Voor mijn knieën heb ik vorig jaar een tijdje fysiotherapie gehad en dat was weer over, maar helaas ook weer teruggekomen. Ook merk ik dat ik als ik een tijdje heb gezeten en wil gaan lopen, ik moeite heb om op gang te komen. Ik loop erg stijf en het duurt even voordat ik normaal loop. Ik heb een tijdje geleden behoorlijk last van mijn rug gehad, mijn ruggenwervels stonden niet goed. Daarvoor heb ik ook fysiotherapie gehad met Dry Needling, dat hielp enorm. Maar ik moet wel iets doen aan mijn rug, dat het ook soepeler wordt en ik de pijn niet meer terug ga krijgen. Yoga helpt mij daar enorm bij.

Het Online Critical Alignment Yoga Programma

Het Online Critical Alignment Yoga Programma is goed voor mensen die allerlei nek, rug, schouder, wervel en andere klanten hebben. Zij zullen veel baat bij de oefeningen hebben. Normaal ga je naar een speciale yogaschool of doe je de lessen via een dvd, zoals mijn vriendinnetje en ik dat eerst deden. Maar Online Critical Alignment Yoga Programma is dus een online programma en hiermee kan je de lessen gewoon vanuit huis volgen en uitvoeren.

De online lessen van het yoga programma bestaan uit een serie van 10 uitgebreide videolessen kunt volgen. De kosten hiervan zijn 139 Euro.

De eerste 5 lessen zijn gericht op de onderrug. Daarna komen er 4 lessen waar het accent op de bovenrug ligt en dan in de laatste les krijg je de hele serie voor de onderrug en de bovenrug. De eerste 9 lessen duren 30 minuten en de laatste les duurt 1 uur. Het programma is onbeperkt geldig en je kan zo vaak en zoveel je maar wilt oefenen.

Met het Critical Alignment Yoga leer je jouw eigen grenzen kennen en stap voor stap te verleggen. Je zal weer gaan ervaren hoe je licht en vrij kunt bewegen. De stand van jouw lichaam bepaalt namelijk hoe jij je voelt en dat klopt zeker!

Mijn ervaring tot nu toe

Ik vind het top dat je een eigen login krijgt en dat je gewoon in jouw eigen tempo de lessen kunt volgen. Bij elke les krijg je veel informatie over waar de les over gaat en over de onderdelen die behandeld worden. Zoals bijvoorbeeld welke spieren gebruikt worden en hoe de onderrug versoepeld wordt en daarna ook weer versterkt wordt. Je krijgt bij elke les een introductie video te zien en daarna een video van de les zelf. Irene legt het ontzettend goed uit en neemt ook echt de tijd om de oefeningen uit te leggen en deze uit te voeren.

Ze geeft ook aan dat als je geen yoga materialen in huis hebt, je gewoon handdoeken of dekens kunt gebruiken. Super handig dus! Ik gebruik zelf bovenstaande mat en ook handdoeken of een dunne grote kussen.

En na elke les heb je ook een eindontspanning, heerlijk! Deze duurt ongeveer 20 minuten. Je bent dus bij elke les wel rond de 45 minuten in totaal bezig. Eerst de introductie video met tekst uitleg over de les, dan de video van de les zelf en de eindontspanning.

Ook is er een besloten facebook groep waar je dan lid van kunt worden, zodat je daar ook jouw vragen en opmerkingen kwijt kunt. Irene plaatst hier ook updates en tips in, super tof!

Het programma vind ik tot nu toe echt geweldig. Ik heb nu vijf lessen achter de rug (ja rug haha). Deze vijf lessen gaan over de onderrug en ik merk al behoorlijk verschil. Ik heb helemaal geen pijn meer en ik merk dat het een stuk soepeler daar is en dat mijn rug ook een stuk sterker is. Geweldig! De overige klachten (knieën en handen) bestaan nog steeds, maar ik ben al blij dat yoga mij enorm helpt voor mijn rug.

Ik ga nu naar les 6 en dat gaat over de bovenrug. Hier ben ik ook enorm benieuwd naar. Zodra ik alle lessen heb gehad, zal ik zeker nog een update plaatsen op mijn blog.

Mocht jij ook geïnteresseerd zijn, neem dan een kijkje op de website van Online Critical Alignment Yoga Programma.

Heb jij wel eens aan yoga gedaan? Zou jij het eens willen uitvoeren?

Dit artikel bevat een gekregen Online Critical Alignment Yoga Programma. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: