12 gewoontes voor een betere timemanagement

12 gewoontes voor een betere timemanagement

Elke dag probeer ik mijn dag zo goed mogelijk in te delen, zodat ik veel dingen kan doen en dat ik aan mijn doelen kan werken. Ik plan elke avond de volgende dag in en zorg voor een goede timemanagement. Er zijn veel mensen die uren lang op facebook zitten te kijken, tv zitten te kijken etc., terwijl ze eigenlijk nog zoveel dingen moeten doen. Ben jij ook zo iemand en wil je juist weer productiever worden? In dit artikel deel ik dan ook mijn tips en gewoontes voor een betere timemanagement.

Sta eens een half uurtje à uurtje eerder op

Heb je een behoorlijk druk leven? En je weet niet waar je de tijd vandaan moet halen om bepaalde taken uit te voeren? Sta dan eens een half uurtje à uurtje eerder op dan je normaal op zou staan. Sta je normaal altijd om 8 uur op, doe het dan eens om 7 uur of half 8. Je kan zoveel bereiken als je net even wat eerder op gaat staan. Wil je weten hoe je dit doet en hoe je er voor elkaar kunt krijgen om taken uit te voeren in het uurtje of half uurtje dat je eerder opstaat? Lees dan eens het boek Miracle Morning. Lees hier mijn review over dit boek: Miracle Morning – 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ‘s ochtends.

Elke avond een planning maken voor de volgende dag

Om een betere timemanagement te kunnen krijgen is het enorm belangrijk om planningen te maken.
Neem eens elke avond een kwartiertje tot een half uur de tijd voor jezelf om een planning te maken voor de volgende dag. Zo weet je precies wat je de volgende dag allemaal moet doen. Lees ook eens hoe mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal eruit ziet.

Buffers voor onverwachte taken

Het kan wel eens voorkomen dat je onverwachte taken tussendoor krijgt, bijvoorbeeld nog even boodschappen doen, een taak van een klant of iets schoonmaken etc. Plan daarom ook altijd buffers in, zodat je tijd vrij hebt gemaakt voor deze onverwachte taken.

Stel prioriteiten

Bij het plannen hoort natuurlijk ook prioriteiten stellen. Kijk eens of een taak grootste gevolgen heeft als je de taak gaat uitvoeren of zelfs niet gaat uitvoeren. En wat als je morgen voor een maand weg moet, wat zou je dan af willen hebben? Door deze vragen te stellen, kan je prioriteiten stellen en jouw taken op de lijst op volgorde zetten.

Doe de vervelendste taken eerst

Vaak stellen mensen de vervelendste taken uit, ze willen deze taken maar niet gaan doen. Het is juist enorm belangrijk om deze taken als eerste te doen. Het zorgt voor een betere productiviteit en je stelt niet steeds deze taken uit. Wil je weten hoe je dit kunt doen, dan raad ik het boek Eat That Frog enorm aan. In dit boek wordt precies uitgelegd hoe je kunt stoppen met uitstellen en superproductief kunt worden. Hierdoor krijg je dus een betere timemanagement. Lees hier mijn review over dit boek: Eat that Frog – De methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden.

Maak een taak af voordat je verder gaat naar een andere taak

Het is ook enorm belangrijk om eerst een taak af te maken, voordat je doorgaat naar een andere taak. Hierdoor zul je namelijk merken dat je je tijd goed in deelt en ook hierdoor productief wordt. Is jouw taak nou enorm groot, splits jouw taak dan in subtaken en doe één subtaak per keer en maak deze dan ook helemaal af.

Wachten? Doe een klusje tijdens jouw wachttijd

Je hebt wel eens momenten op een dag dat je moet wachten op iets of iemand. Denk maar eens aan koken. Als je jouw eten in de pan hebt om te koken en je moet wachten totdat het eten klaar is. Je kan dan ondertussen nog allerlei andere klussen doen, bijvoorbeeld de afwasmachine opruimen of de tafel dekken of zelfs een wasje opvouwen en opruimen. Hou natuurlijk wel het eten in de gaten he! Maar denk maar eens na wanneer jij op een dag ergens op wacht en kijk eens of je kleine klusjes tussendoor kunt doen.

Schrijf een week lang op hoeveel tijd jij besteedt aan verschillende taken

Om een goed overzicht te kunnen krijgen waar jouw tijd nou allemaal heen gaat, is het goed om eens een week lang elke dag in een notitieboekje of Bullet Journal te noteren waar jouw tijd naar toe gaat. Hoeveel tijd besteed je aan bijvoorbeeld social media, tv kijken en meer. Zo heb je een compleet overzicht en kun je ook kijken of je bepaalde momenten beter kunt besteden en jouw tijd anders in kunt delen.

Bereid jezelf goed voor op een volgende werkdag

Een goede voorbereiding op de volgende dag scheelt echt enorm veel. Zorg voor een opgeruimde werkplek en leg alle spullen klaar die je nodig hebt om jouw taken te kunnen uitvoeren. Je voorkomt hiermee dat je tijdens het werken niet nog even spullen moet pakken en dus moet opstaan. Je blijft gewoon gefocused om jouw werk.

Laat je jezelf niet afleiden, schakel bepaalde dingen uit die kunnen afleidingen

Zet ook alle communicatiemiddelen uit die je niet nodig hebt, zoals jouw smartphone met allerlei notificaties van verschillende social media kanalen. Op bepaalde telefoons heb je zelfs een “niet storen” functie. Mocht je toch bereikbaar willen zijn voor bijvoorbeeld noodgevallen, dan zou je zelfs bepaalde mensen kunnen toelaten dat ze jouw bellen.

Batchen

Ga ook batchen. Dit houdt in dat je gerelateerde of gelijkwaardige taken tegelijk doet. Ik vind het super leuk om producten te reviewen en daarbij hoort natuurlijk dat er foto’s gemaakt moeten worden van deze producten. In het weekend pak ik dan altijd mijn camera erbij en fotografeer ik meerdere producten tegelijk die ik de komende week of tijd wil gaan reviewen. Daarna zorg ik ervoor dat ik deze foto’s allemaal tegelijk bewerk. Dit scheelt heel veel tijd, aangezien je alle producten tegelijk doet, maar je hoeft maar één keer je camera erbij te pakken en maar één keer alles te importeren op je computer en te bewerken. Dit doe ik ook met andere dingen, zoals bijvoorbeeld mail checken en beantwoorden. Dit doe ik vaak in de pauze, ik verwerk dan meerdere mails tegelijkertijd. Of bijvoorbeeld mogelijke samenwerkingen nalopen, facturen betalen of bekijken welke klanten nog moeten betalen. Batchen of groeperen van gelijkwaardige taken scheelt enorm veel tijd en hierdoor kun je dus meer productief zijn.

Krijg een betere timemanagement!

Door bovenstaande tips uit te voeren, zul je merken dat je een betere timemanagement krijgt. Je zorgt hiervoor dat je niet meer zoveel op social media zit of tv zit te kijken. Je kan beter jouw tijd indelen en je bent ook nog eens productiever. En natuurlijk mag je jezelf ook gewoon belonen als je een productieve dag hebt gehad en dan kan je gewoon een Netflix avondje houden! Geniet er dan ook van!

Ebook “Gestructureerd Leven”

Ebook Gestructureerd leven

Heb je wel eens gedacht, “ow ja, dit moet ik nog doen en dat moet ik nog doen.” Een aantal minuten later ben je alweer vergeten wat je allemaal nog moet of wilt doen. Of je schrijft het op een notitieblaadje en je bent vervolgens dit blaadje weer kwijt. Het kan zijn dat je misschien wel teveel dingen te doen hebt, maar je komt er gewoon niet aan toe. Je hebt je gezin, school, werk, sociale leven, sporten en meer. Je hebt een enorm druk leven en je vindt het lastig om prioriteiten te stellen. Of juist het tegenovergestelde, je zit uren lang op social media te kijken, tv te kijken etc., terwijl je nog zoveel dingen moet doen. Je wilt weer structuur in jouw leven hebben. Je wilt toe komen aan de dingen die je moet of wilt doen. Met mijn ebook krijg je dan ook weer structuur in jouw leven!

Mijn ebook heeft in totaal 50 pagina’s met ontzettend veel tips hoe jij ook een gestructureerd leven kunt krijgen. Daarnaast zijn er verschillende opdrachten die je kunt uitvoeren. Stel doelen op, maak takenlijsten en ga gestructureerd aan de slag. Daarnaast heb ik ook een aantal handige tools voor meer structuur in het huishouden. Met mijn ebook zorg je ervoor dat je weer toekomt aan de dingen die je moet en wilt doen. Je krijgt weer structuur in jouw “drukke” leven!

Gestructureerd Leven - Inhoudsopgave

Mijn ebook “Gestructureerd Leven” kost 12,50 Euro en kan je via Paypal kopen.
Klik op onderstaande link om mijn ebook “Gestructureerd Leven” te kopen en om meer informatie hierover te lezen. Tevens kan je hier ook foto’s bekijken van mijn ebook.

EBOOK GESTRUCTUREERD LEVEN

Wat doe jij allemaal voor een betere timemanagement? Heb jij nog tips voor een betere timemanagement?

Wil je een betere timemanagement? Volg mijn tips!

12 gewoontes voor meer productiviteit en betere timemanagement

Een betere timemanagement? Volg deze 12 gewoontes!

Met deze gewoontes zorg je voor een betere timemanagement

12 gewoontes voor een betere timemanagement

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: