DIY Washi tape maken + gratis herfst washi tape printable


diy-washi-tape-maken-washi-tape-geplakt

Washi tape, ik ben er echt dol op! Ik heb inmiddels meer dan 80 rolletjes. Maar het leek me ontzettend leuk om zelf washi tape te gaan maken. Vandaag heb ik dan ook deze gave DIY voor jullie, zelf washi tape maken!


DIY Washi tape maken

Wat heb je allemaal nodig?
Printer labels/etiketten in A4 formaat, dus een gehele stickervel.
– Patroontjes
Schaartje
Paperclips


DIY Washi tape maken

Natuurlijk is het de bedoeling dat je eerst jouw eigen patroontjes gaat maken of gaat zoeken via Google. Er zijn verschillende websites waar je gratis cliparts kunt downloaden, zoals bij openclipart.org en bij clipartbest.com.

Via een foto bewerkingsprogramma of Word maak je dan jouw eigen patroontje. Zelf doe ik dit dan met PhotoShop. Ik zorg er dan voor dat een clipart meerdere keren naast elkaar in de volledige lengte van een A4 (formaat van A4 is 29,7cm bij 21cm). Hierboven zie je dan hoe het eruit komt te zien in PhotoShop. Dit kan je ook gemakkelijk creëren in andere programma’s zoals Canva, Word, PowerPoint etc.

Ik vind de patroontjes echt super leuk! Ik heb gekozen voor een herfst en Halloween patroontjes zodat het ook bij dit seizoen past 🙂 .


DIY Washi tape maken

Zodra je jouw patroontjes klaar hebt, dan stop je de A4 label/etiket in de printer en print je jouw gemaakte A4 vel met patroontjes uit. Hierboven zie je dan hoe het eruit komt te zien 🙂 .


DIY Washi tape maken

Daarna knip je ze uit in de juiste formaten. Je kan hiervoor ook een snijmachine voor gebruiken, dan weet je dat de washi tape recht is 🙂 . Ik ben zelf altijd daar zo slecht in haha.


DIY Washi tape maken

Ik heb de washi tape hierboven opgerold en met een paperclipje vastgemaakt 🙂 . Ik vind ze echt super cute geworden!


diy-washi-tape-maken-washi-tape-geplakt

Hierboven heb ik een foto van Irrel in mijn Bullet Journal geplakt met twee washi tapes die ik zelf heb gemaakt. Hoe cute is dit!?


DIY Washi tape maken

Een tijdje geleden heb ik nog een aantal Washi tape houders gemaakt en mijn eigen washi tape erin gedaan. Echt te gek!

Ik ben zeer blij met mijn eigen gemaakte washi tapes. Ik vind ze zo cute eruit zien. En echt alles is mogelijk qua patroontjes. Probeer het eens uit 🙂 !

Gratis Download: Herfst washi tape patroontjes


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om de template te downloaden.


DIY Washi tape maken + gratis herfst washi tape printable

Ben jij ook zo gek op Washi tape?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: