Handige WordPress plugins #2

Handige WordPress plugins #2

Voor mijn blog heb ik verschillende WordPress plugins geïnstalleerd om dingen gemakkelijker en mooier te maken. Ik heb al eens een aantal artikelen geschreven over WordPress plugins die ik gebruik. En vandaag wil ik weer een aantal plugins die ik gebruik met jullie delen.

De vorige artikelen over WordPress plugins kan je hier lezen:

Welke WordPress plugins gebruik ik?.
Nieuwe WordPress plugins die ik gebruik
Handige WordPress plugins

Hieronder heb ik weer een aantal nieuwe handige en leuke WordPress plugins neergezet die ik momenteel gebruik.

AdSense Integration WP QUADS

Op mijn blog gebruik ik Google Adsense waarmee ik geld verdien door middel van advertenties. Deze plugin is super handig, want hiermee kan je ook instellen waar de advertenties op jouw blog getoond worden, zonder dat je in de code hoeft te zitten.

All in one Favicon

Een favicon is een pictofram dat geassocieerd is met een website of blog. Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet, is dat ik naast mijn URL een kleine pictogram heb staan met “Miss S”. Je ziet hiermee gelijk dat het mijn blog is. Een standaard favicon heeft de afmetingen 16×16, 32×32 of 64×64 pixels, en bevat 16 kleuren.

Je kan een favicon gemakkelijk maken in bijvoorbeeld Paint, PhotoShop of een ander tekenprogramma. Maar je kan ook via Google verschillende Favicon generatoren vinden.

Bij WordPress kan je ook een plugin gebruiken die de favicon gemakkelijk instelt, namelijk “All in one Favicon”. Met deze plugin hoef je alleen maar jouw Favicon te uploaden en het wordt gelijk ingesteld, super handig dus.

Imsanity

Met de Imsanity plugin kan je aangeven hoe groot maximaal een afbeelding mag zijn als je deze upload Daarnaast kan je ook bulk aanpassingen doen, dit betekent dat je op afbeeldingen kan zoeken die te groot zijn (dan jouw ingestelde afmetingen) en dan kan je 250 afbeeldingen per keer aanpassen. Super handig en hiermee bespaar je dus veel opslagruimte.

Uber Login Logo

Met de plugin Uber Login Logo kan je een eigen logo plaatsen bij de login van jouw admin. Zo maak je jouw WordPress blog nog persoonlijker en ook professioneler. Met de plugin Uber Login Logo upload je jouw logo (niet breder dan 320px) en daarna is jouw logo gelijk geplaatst bij de admin login. Super tof toch?

UpdraftPlus Backup/Restore

Backups maken van je blog is echt ontzettend belangrijk. Je weet nooit wat er kan gebeuren en dan is het natuurlijk zonde als je alles kwijt bent. Met deze plugin kan je zeer gemakkelijk een backup maken van jouw blog. Je kan de backup ook naar jezelf toe mailen of bijvoorbeeld op Google Drive zetten. Deze plugin is echt een aanrader!

Lijst met handige WordPress plugins

Handige WordPress plugins voor jouw blog

Handige WordPress plugins die elke blogger moet hebben

Heb je zelf een eigen WordPress blog? Welke WordPress plugins gebruik jij op dit moment?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: