Mijn Macbook Air


Mijn Macbook Air

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over dat ik hard aan het sparen ben voor een nieuwe Macbook in roségoud 🙂 . Ondertussen heb ik wel een andere Macbook, namelijk een Macbook Air. He, je zal misschien wel denken “Toch een Macbook Air in plaats van een Macbook?” Nou deze is van mijn man geweest en aangezien hij nu een nieuwe Macbook Pro heeft, heb ik zijn Macbook Air overgenomen. Zeer zeer blij mee! Maar natuurlijk wil ik nog steeds die nieuwe Macbook hebben haha. Vandaag vertel ik iets meer over mijn Macbook Air.

Mijn Macbook Air


Mijn Macbook Air

Ik gebruikte tot nu toe altijd mijn iPad Air om mee te bloggen, te internetten, mails te beantwoorden en spelletjes erop te spelen. We hebben thuis ook nog een iMac staan die mijn man en ik altijd gebruikten om foto’s mee te bewerken. Nu dat mijn man een Macbook Pro heeft en ik zijn Macbook Air over heb genomen, gebruiken we de iMac niet meer om foto’s op te bewerken. We hebben de iMac nog wel, maar deze hebben we nu boven staan op onze slaapkamer om bijvoorbeeld films en series op te gaan kijken 🙂 .

De Macbook Air is van 2011, er zit 4GB geheugen in, 120 GB ruimte en hij doet het nog echt zeer goed! Zo’n Macbook Air is gewoon zoveel beter om te gebruiken voor het bloggen dan een iPad Air. Je kan er veel meer mee. Zo kan ik ook foto’s bewerken met Lightroom en Photoshop, maar ook documenten gemakkelijk aanmaken en bewerken.

De Macbook Air past ook gewoon in mijn Michael Kors tas. Hij is zeer licht van gewicht en ook lekker klein, 11.6 inch. Super! Dat vind ik namelijk erg belangrijk omdat ik hem ook meeneem naar mijn werk en in de trein ben ik vaak aan het bloggen.

Hoe gebruik ik mijn Macbook Air voor mijn blog?

Ik kan mijn Macbook Air nu gebruiken voor alles wat met mijn blog te maken heeft. Bijvoorbeeld foto’s bewerken in Lightroom en PhotoShop. Dit kon voorheen niet op mijn iPad Air, ik moest dan de foto’s gaan bewerken via de iMac. Zeer vervelend om dan iedere keer van computer te gaan verwisselen. De Macbook Air heeft maar 120 GB ruimte en ik kan dus niet alle foto’s hierop plaatsen. Ik heb daar een heel handig en kleine externe harde schijf voor van 2TB, lekker veel ruimte dus. Hier plaats en bewerk ik dan alle foto’s op. Super gemakkelijk en zeer fijn!

En natuurlijk het bloggen zelf, via de iPad Air ging dit ook wel, maar via de Macbook Air is dit veel gemakkelijker. Ik haatte het namelijk vooral als ik op de iPad Air een tekstje of een link wilde kopiëren van één safari tabblad en dan terug wilde naar mijn WordPress account. Safari op de iPad Air vond het dan wel eens leuk om de pagina te verversen….what? Zeer vervelend! Als je dan net even niet hebt opgeslagen, was je dus gewoon al je tekst kwijt. Phoe, daar heb ik in ieder geval geen last meer van op de Macbook Air. Ik kan gewoon tussen tabbladen verwisselen, zonder dat er een pagina wordt vernieuwd.

Facturen en andere documenten maken lukte ook niet op de iPad Air. Je hebt wel van die apps waarmee je documenten kan maken en bewerken, maar toch is dit niet echt fijn op de iPad Air. Via mijn Macbook Air kan ik nu heel gemakkelijk facturen en andere documenten aanmaken, zonder gedoe!

Ook urenregistratie bijhouden was op de iPad Air niet heel gemakkelijk. Ik gebruik daar namelijk een bepaald formulier voor, die ik nu heel gemakkelijk op de Macbook Air kan aanpassen en kan opslaan.

Filmpjes editen, sjah dat lukte natuurlijk helemaal niet op de iPad Air. Nu ik de Macbook Air heb, gaat dit een stuk gemakkelijker. Ik gebruik hiervoor Final Cut Pro. Ik ga hier binnenkort ook nog extra artikelen over maken hoe ik filmpjes edit.

Natuurlijk ook nog andere dingen, zoals mails bekijken en beantwoorden, normaal internetten, via FTP dingen aanpassen aan mijn blog en meer! De Macbook Air is gewoon zoveel handiger en beter om mee te werken dan een iPad Air haha.

Gebruik ik nog wel de iPad Air?

O ja zeker wel! Eigenlijk voor maar één ding en dat is voor The Sims Freeplay. Ik blijf het spel zo ontzettend leuk vinden en je kan dit helaas niet spelen op de Macbook Air, dus ik blijf mijn iPad Air nog gebruiken hiervoor. Mijn man gaat ook mijn iPad Air gebruiken om zijn portfolio aan klanten te laten zien, super handig!

Bijven sparen voor de nieuwe Macbook in roségoud

Ik blijf nog wel steeds sparen voor de Macbook in roségoud. Ik merk namelijk dat de Macbook Air niet heel erg snel is met het bewerken van foto’s en filmpjes. Ook gaat de batterij niet heel erg lang mee, maar ongeveer 4 uurtjes. Ik kan dus niet een hele dag lang hier mee aan het werk zonder dat ik hem ondertussen aan de lader moet doen. De nieuwe Macbook gaat wel 8 uur mee en dat is toch echt een groot verschil! Aangezien ik alle puntjes wel enorm belangrijk vind en ik daarnaast ook de nieuwe Macbook enorm mooi vind, blijf ik toch hard sparen! Ooit zal die er komen haha.

Een Macbook Air kost rond de 950-1000 Euro en kan je bijvoorbeeld kopen bij de MediaMarkt.

Waar werk jij het liefst op? Op een computer, laptop of tablet?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: