Sparen update november – Spaardoelen behaald (Silhouette Cameo 3 en vakantie)

Sparen update oktober, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn Spaarplannen en sparen voor verschillende doelen. Elke maand ga ik een sparen update plaatsen. In dit artikel laat ik zien hoeveel we in totaal gespaard hebben. Ook heb ik een aantal spaardoelen behaald. Zo heb ik een nieuwe Silhouette Cameo 3 kunnen kopen en zijn we ook alweer op vakantie geweest. Natuurlijk heb ik voor jullie ook een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Sparen update:

Sparen update november - Spaardoelen behaald (Silhouette Cameo 3 en vakantie)

Elke maand ga ik dus een sparen update plaatsen. Hoe verloopt mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten.

In januari zijn we begonnen met het noodfonds en we hadden al behoorlijk wat geld in het noodfonds zitten. Helaas kregen we een aantal onverwachte rekeningen, waardoor we geld van het noodfonds moesten gebruiken. Maar daarna konden we wel weer gaan sparen. We hebben nu 350 Euro in het noodfonds zitten. We hebben gelukkig nu weer kunnen sparen voor het noodfonds en daar ben ik echt blij om. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

We hadden de afgelopen tijd genoeg gespaard voor onze vakantie, ons spaardoel was dus behaald! Begin november zijn we ook op vakantie geweest naar Center Parcs, heerlijk een lang weekend weg. Al het geld dat we gespaard hadden voor de vakantie is dan ook opgegaan tijdens de vakantie. We zullen dus weer opnieuw moeten sparen voor de volgende vakantie. In totaal zit er nu dus weer 0 Euro in de pot voor een de volgende vakantie.

Silhouette Cameo

Sparen update november - Spaardoelen behaald (Silhouette Cameo 3 en vakantie)

Yesss! Een ander spaardoel dat ik behaald heb, is voor de Silhouette Cameo 3. Afgelopen weekend heb ik hem dan ook kunnen kopen en och wat ben ik er zeer blij mee! Via Insta Stories liet ik hem ook al zien. Natuurlijk laat ik hem binnenkort ook zien op mijn blog en al mijn creaties. Ik wil er namelijk veel stickers mee maken voor in mijn Bullet Journal. En later wil ik ook graag stickers gaan verkopen met de Silhouette Cameo. Hierboven zie je al een sticker die ik heb gemaakt met Silhouette. Je moet eerst een print maken op een gewoon groot stickervel en daarna kan je met de Silhouette Cameo de stickers uitsnijden, zo tof!

Kleding

Van het kleding potje gaan we ook wel eens naar de kapper. Zo moest mijn man weer nodig naar de kapper en konden we dus het geld van dit potje gaan gebruiken. In totaal hebben we nu 13 Euro in de pot voor kleding.

Thomas

Thomas groeit best hard, dus moesten we weer nieuwe kleding voor Thomas kopen. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer geld sparen. In totaal hebben we nu 86 Euro op Thomas zijn rekening staan. Ik verzamel ook oude kleding van Thomas om weer te verkopen en het geld op zijn rekening te zetten.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin dit jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen:

Inkomsten via een blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In oktober 2018 heb ik 1.061,02 Euro verdiend met mijn blog en bedrijf.

Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Nog meer spaartips!

Een tijdje geleden schreef ik ook nog een uitgebreid artikel met 25 manieren om geld te besparen + GRATIS checklist met 25 extra bespaartips!. Neem hier zeker eens een kijkje en download ook de gratis checklist. Zo kan je geld besparen en het geld dus gebruiken voor jouw verschillende spaardoelen!

Hieronder heb ik nog een aantal spaartips geplaatst:

  • Besparen op vaste lasten. De tijd komt er weer aan dat de kosten omhoog gaan van bijvoorbeeld verzekeringen of abonnementen. Bekijk en vergelijk diensten om te kijken of je ook kunt besparen op vaste lasten. Er zijn vele vergelijkingssites te vinden waar je dus goed onderzoek kan doen.
  • Krijg je een loonsverhoging? Geef het extra geld niet uit, maar zet dit gelijk elke maand op de spaarrekening. Je kan nu rondkomen met het geld dat je nu krijgt, dus je kan goed sparen met jouw loonsverhoging.
  • Gebruik een spaardoel, zoals ik dat hierboven ook doe. Zo kan je gericht gaan sparen en ben je hier meer op gefocust.

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: