Sparen update januari – Nieuw spaardoel

Sparen update januari - Nieuw spaardoel

In het begin van het nieuwe jaar zet ik altijd alle financiën weer goed op een rijtje. Het kan namelijk zijn dat bepaalde vaste lasten veranderd zijn, misschien wel duurder of zelfs goedkoper geworden. Daarnaast heb ik ook in januari loonsverhoging gekregen, dus heb ik al onze inkomsten en uitgaven weer op een rij gezet. Door deze veranderingen betekent het ook dat we weer hebben kunnen sparen en heb ik ook voor dit jaar een nieuw spaardoel opgesteld. In dit artikel vertel ik meer over onze spaardoelen en natuurlijk heb ik voor jullie ook een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Sparen update:

Sparen update januari - Nieuw spaardoel

Elke maand zal ik weer een sparen update plaatsen. Hoe verlopen mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Nieuw spaardoel: Huis

In ons huisje zijn er verschillende onderdelen die we willen verbeteren of willen vernieuwen. Zo willen we graag een nieuwe voordeur en een nieuwe topper voor op onze boxspring. Ik heb een compleet projectenlijst gemaakt in mijn Bullet Journal, zodat we hiervoor kunnen gaan sparen. Op dit moment hebben we 5 Euro in de pot voor onze huisprojecten zitten.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten. Momenteel hebben we 100 Euro in het noodfonds zitten. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

Begin november vorig jaar zijn we op vakantie geweest naar Center Parcs, heerlijk een lang weekend weg. Al het geld dat we gespaard hadden voor de vakantie is dan ook opgegaan tijdens de vakantie. Dit jaar moeten we dus weer sparen voor een nieuwe vakantie. In totaal zit er nu weer 5 Euro in de pot voor een de volgende vakantie. De komende maanden zal er hier veel meer geld bijkomen.

Kleding

Begin januari hebben mijn man en ik nieuwe kleding gekocht waardoor we veel geld van dit potje hebben kunnen gebruiken. We gaan dus weer opnieuw sparen voor nieuwe kleding. In totaal hebben we nu 5 Euro in de pot voor kleding.

Thomas

Thomas groeit best hard, dus moesten we weer nieuwe kleding voor Thomas kopen. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer geld sparen. In totaal hebben we nu 126 Euro op Thomas zijn rekening staan. Ik verzamel ook oude kleding van Thomas om weer te verkopen en het geld op zijn rekening te zetten.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin vorig jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen. In december van vorig jaar hebben we niks gespaard, aangezien het best een dure maand was met de feestdagen en natuurlijk Thomas zijn verjaardag.

Inkomsten via mijn blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien.

Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Elke maand standaard 85 Euro sparen voor verschillende spaardoelen

Omdat ik elke maand geld verdien met mijn blog en werk als Virtual Assistant en omdat ik ook loonsverhoging heb gekregen, zal ik dit jaar elke maand 85 Euro gaan sparen voor verschillende spaardoelen. Dit is een standaard bedrag en natuurlijk zal ik elke maand nog wel meer kunnen gaan sparen, maar dit zal een basisbedrag zijn. De onderverdeling van dit bedrag heb ik hieronder geplaatst:

Noodfonds: 50 Euro
Vakantie: 5 Euro
Kleding: 5 Euro
Thomas: 20 Euro
Huis: 5 Euro

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: