Sparen update juni – Hoeveel hebben we deze maand kunnen sparen?

Sparen update juni - Hoeveel hebben we deze maand kunnen sparen?

Aan het einde van de maand ga ik altijd de financiën weer op een rij zetten en kijken hoeveel we weer kunnen sparen die maand. Het is de eerste volledige maand dat mijn man en ik beide fulltime ZZP’ers zijn, aangezien ik gestopt ben met mijn parttime baan in mei. En het bevalt enorm goed! Dit is dus de eerste maand dat er geen salaris vanuit loondienst is binnengekomen. We hebben beide afgelopen maand goed verdiend en daardoor hebben we deze maand ook weer wat kunnen sparen. In dit artikel laat ik jullie zien hoeveel we hebben gespaard en voor welke spaardoelen we hebben gespaard. Natuurlijk heb ik voor jullie ook een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *


Sparen update:

Sparen update juni - Hoeveel hebben we deze maand kunnen sparen?

Elke maand zal ik weer een sparen update plaatsen. Hoe verlopen mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

In totaal hebben we deze maand 105 Euro kunnen sparen. Dit bedrag heb ik verdeeld onder de verschillende spaardoelen die ik hieronder heb neergezet.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten. Momenteel hebben we 560 Euro in het noodfonds zitten. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Vakantie

We sparen graag voor dagjes uit en kleine vakanties. In April zijn we nog op vakantie geweest en hebben we dus onze pot gebruikt, maar we hebben weer wat kunnen sparen. In totaal zit er nu 25 Euro in de pot voor een volgende vakanties. De komende maanden zal er hier veel meer geld bijkomen.

Kleding

We hadden in totaal 30 Euro erin staan en deze maand konden we ook weer 5 Euro sparen, maar we hebben wel weer nieuwe kleding gehaald. Dus het geld van het potje hebben we hiervoor gebruikt. In totaal hebben we nu 0 Euro in de pot voor kleding. De komende maanden zullen we weer hiervoor gaan sparen.

Thomas

Voor Thomas hebben we afgelopen maand weer nieuwe spullen gekocht, maar hebben we ook weer kunnen sparen. In totaal hebben we nu 238 Euro op Thomas zijn rekening staan. Ik ben momenteel ook bezig met de 30 dagen, 30 vuilniszakken challenge, hiermee ga ik ook oude speelgoed van Thomas weggeven en verkopen. Het bedrag dat ik hiermee krijg, zal ook weer in zijn potje gaan.

Huis

In ons huisje zijn er verschillende onderdelen die we willen verbeteren of willen vernieuwen. Ik heb een compleet projectenlijst gemaakt in mijn Bullet Journal, zodat we hiervoor kunnen gaan sparen. We hebben deze maand 5 Euro gespaard, maar we kochten ook een ventilator. Op dit moment hebben we 24 Euro in de pot voor onze huisprojecten zitten.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin vorig jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen.

Inkomsten via mijn blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari 2018 plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Elke maand standaard 85 Euro sparen voor verschillende spaardoelen

Omdat ik elke maand geld verdien met mijn blog en werk als Virtual Assistant, zal ik dit jaar elke maand 85 Euro gaan sparen voor verschillende spaardoelen. Dit is een standaard bedrag en natuurlijk zal ik elke maand nog wel meer kunnen gaan sparen, maar dit zal een basisbedrag zijn. De onderverdeling van dit bedrag heb ik hieronder geplaatst:

Noodfonds: 50 Euro
Vakantie: 5 Euro
Kleding: 5 Euro
Thomas: 20 Euro
Huis: 5 Euro

GRATIS webinar – Jouw persoonlijke financiën op orde krijgen

Vind je het lastig om jouw persoonlijke financiën op orde te krijgen? Weet je niet precies wat er nu binnenkomt en wat er nu uitgaat? Kan je niet sparen of geef je veel geld uit (terwijl je het eigenlijk niet hebt?), doe dan mee met mijn GRATIS webinar.

Mijn GRATIS webinar Jouw persoonlijke financiën op orde krijgen begint op donderdag 11 juli om 13:00 uur en duurt ongeveer een uur.

Lees hier meer over de Webinar en meld je gratis aan!

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen templateGeld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

 

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: